Slušaj vest

Trener KK Partizan Željko Obradović poručio je na "Crno-beloj simfoniji" da je osnovni cilj kluba da obezbedi licencu Evrolige, što je danas u Jutarnjem programu TV Prva ponovio i predsednik Ostoja Mijailović. Prema njegovim rečima, nije u pitanju "A" licenca o kojoj se dugo pričalo, nego takozvana "B" licenca.

"Vi sad kažete A licenca, a nju imaju samo klubovi koji imaju desetogodišnji ugovor i mi ne možemo da je dobijemo. Mi se borimo za B licencu, koja je trogodišnja. Ne pričamo o A licenci, već o B licenci i jako je važno da javnost to razume", poručio je on.

"To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Lakše se potpisuju tako i i igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima. Garantuje se neki novac, sponzori, ali ih nećemo imati ako ih zviždimo i prozivamo", dodao je Mijailović.

Prema rečima prvog čoveka Partizana, odlučeno je da se napravi potpuno novi tim, najbolji mogući u ovom trenutku, dodajući da je u skladu sa inflacijom i budžet crno-belih veći, ali nije želeo da licitira za koliko.

Takođe, dotakao se i pojačanja koje je Partizan doveo ovog leta, pojasnivši situaciju sa Kaboklom i Nanelijem.

MN Press Partizan

BONUS VIDEO:

MONDO/Jana Desovski Partizan Simfonija