Slušaj vest

Partizan je predstavio novi tim, videli smo na "Crno-beloj simfoniji" kako će izgledati sastav koji će Željko Obradović povesti ka pobedama naredne sezone, a jedan od članova te ekipe je Ife Lundberg. On je jedno od prvih pojačanja koja su ozvaničena, a bivši NBA bek stigao je u sredinu koju dobro poznaje. Mnogo puta je u Evroligi igrao protiv srpskih klubova i jasno mu je gde je stigao. 

Ipak, kao što je Željko Obradović na promociji tima rekao da "pomisliš da si sve video", ali te navijači Partizana uvek iznenade, tako je doček u Beograd bio najavljen Dancu nigerijskih korena, ali ga je ipak iznenadio. Pogotovo jer su mu rekli da je to tek početak onoga što će iskusiti!

"Definitvino ne, nisam ni očekivao da bude toliko ludo! Bilo je kompleto naelektrisano i zaista je neverovatno što mogu da budem deo ovog fantastičnog kluba sa sjajnom i velikom istorijom. Ono što je najluđe je što su mi rekli da je ovo samo delić onoga što će doći, a ja biram da verujem u to. Jako sam srećan što sam ovde", rekao je na početku razgovora za MONDO Ife Lundberg. 

KAD ŽELJKO ZOVE, TO SE NE ODBIJA!

MONDO/Nikola Lalović Ife Lunberg za MONDO

Gabrijel Ife Lundberg rođemn je u Kopenhagenu i počeo je da igra u danskom Falkonu. Posle nekoliko sezona na severu Ebvrope preselio se 2017. godine u Manresu, pa na Kanare, pre igranja za Zjelonu Goru, a onda se preselio u CSKA iz Moskve gde je bio saigrač sa sadašnjim centrom Crvene zvezde Džoelom Bolombojem i nekadašnjim centrom Partizana Nikolom Milutinovom.

"Nisam se čuo ni sa kim posebno, Igrao sam sa mnogo srpskih igrača ranije i znam da su mi tada pričali o dva velika kluba u Srbiji i o tome koliko je ovo košarkaška zemlja i kako je to igrati u Srbiji. Ipak nisam ni sa kim pričao kada sam dolazio", rekao nam je na pitanje da li mu je neko od srpskih košarkaša sa kojima je delio svlačionicu sada poslao poruku kad aje potpisao za crno-bele. 

Posle Virtusa za koji je nastupao u prošle dve sezone neće menjati boje, a najveći uticaj na to da dođe u drugi crno-beli klub iz Evrolige imao je naravno Željko Obradović: "Naravno, to što je Željko trener je bio najveći faktor u mojoj odluci da dođem ovde. Kada trener koji je takva veličina želi da bdete deo njegovog tima teško je reći ne!"

BASKET SA SRBIMA? MOŽE, ALI VI STE TU NAJBOLJI!

MN Press Partizan

Malo poznat detalj iz njegove bogate karijere je to da je jedno vreme u Kopenhagenu igrao i 3x3 basket. A kada je u pitanju ta igra, on dobro zna ko je ubedljivo najbolji! 

"Nisam počeo da igram 3x3 na startu svoje košarkaške karijere, ali igrao sam pomalo dok sam bio mlađi. Vi Srbi ste najbolji u tome i bilo bi zabavno kada bi imao priliku da igram protiv vašeg tima. Ipak prilično sam siguran da se to neće desiti! Ali uvek mi je zabavno da igram košarku", rekao je Ludnberg. 

Na kraju, šta je poruka novog beka Partizana navijačima koji su ga već oduševili? "Nadam se sjajnu sezonu, uzbudljivu sezonu. Izaći ću na teren, dati sve od sebe i nadam se da ću pomoći timu da na kraju pobedi na što više utakmica je moguće", završio je svoju priču za MONDO. 

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Dvejn Vašington