Slušaj vest

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 nije uspela da odbrani titulu prvaka Evrope. Još od 2018. godine naši basketaši dominiraju u Evropi, međutim Austrija nas je zaustavila u večerašnjem finalu u Beču. Domaćin je u velikoj drami slavio 18:17, a ostaće uz to velika žal pošto je Srbija je imala šut za pobedu.

Nakon promašaja Austrijanaca, koji su mogli da "dvojkom" reše meč, lopta je stigla do Strahinje Stojačića koji je ostao sam na "kapici" i mogao je bez ometanja da šutira za pobedu. Nažalost, dve sekunde pre kraja njegov šut ostao je na košu...

Pogledajte kako je Srbija ostala bez zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u basketu 3x3:

ArenaSport Promašaj Strahinje Stojačića

Srbija je prvo zlato na EP osvojila 2018. godine u Bukureštu kada je pobedila Letoniju, a od tada je u finalima "tukla" Francusku, Litvnaiju, pa opet Letoniju i Litvnaiju. Prvo finale koje je Austrija odigrala donelo je i njima zlato, dok Srbija mora da se zadovolji srebrom - i čak sedmom medaljom u ukupno devet turnira.

Našu reprezentaciju, koja se promenila u odnosu na Olimpijske igre u Parizu na kojima smo ostali bez medalje jer smo ispali u četvrtfinalu protiv Francuske, predstavljali su Strahinja Stojačić, Marko Branković, Stefan Kojić i Nemanja Barać.

BONUS VIDEO:

instagram/slavo_3 Marko Jarić rešava partije basketa