Slušaj vest

Basket reprezentacija Srbije igraće u finalu Evropskog prvenstva i po šesti put u nizu pokušati da postane šampion Evrope! U polufinalu Evropskog prvenstva Srbija je savladala Švajcarsku (21:10), a rival nije imao nikakve šanse da se izbori protiv raspoloženog tima koji su činili Stojačić, Branković, Barać i Kojić.

Srbija se već u drugom minutu meča raspucala, pa su Strahinja Stojačić i društvo stigli do ubedljivih 6:1. Približavali su se Švajcarci, pokušavali da meč uvedu u egal, ali Srbija je previše iskusna ekipa da bi to dozvolila. Dvojka Kojića za maksimalnu prednost (13:7) verovatno je u potpunosti slomila otpor Švajcarske, a onda je dvojkom dominaciju nastavio i Branković.

Razlika u kvalitetu bila je očigledna, a Srbija će ulogu favorita imati i u finalu. Istina, tada ćemo igrati protiv Austrijanaca koji su domaćini turnira, ali sudeći po atmosferi na tribinama u do sada odigranim mečevima publika će biti polovično podeljena između dve selekcije.

Prvi polufinalni meč na Evropskom prvenstvu igrali su Austrija i Litvanija, a domaćin je u Beču upisao neočekivanu pobedu (21:14) i plasirao se u finale turnira. Austrijanci su impresivnom igrom stigli do meča za zlato, dok će Litvanci igrati za bronzanu medalju

BONUS VIDEO:

instagram/slavo_3 Marko Jarić rešava partije basketa