Slušaj vest

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Šabaz Nejpir nije se sjajno snašao ni u Milanu, nakon što je tokom sezone napustio Beograd, ali će i u narednoj takmičarskoj godini igrati Evroligu. Novi klub iskusnog plejmejkera i nekadašnjeg NBA igrača je Bajern iz Minhena, u kojem će imati priliku da sarađuje sa nekadašnjim srpskim košarkašem Draganom Tarlaćem.

Novi sportski direktor tima iz Bavarske potvrdio je da su u klubu velika očekivanja od Nejpira, koji je jedan od poslednjih delića u sklapanju tima za novu sezonu. Bajern očekuje od Šabaza da donese kvalitet i iskustvo, pa da sa mesta organizatora igre bude pravi lider na terenu.

"Dogovorili smo se da radimo strpljivo i čekamo pravu šansu na tržištu dok gradimo sastav. U Nejpiru smo našli igrača koji ima individualne kvalitete i iskustvo, lider je na parketu. U razgovoru sa njim shvatili smo odmah da delimo iste ciljeve i on jedva čeka da razdi sa trenerom Gordonom Herbertom. Jako smo zadovoljni što je u Minhenu", rekao je Dragan Tarlać, doskorašnji direktor reprezentacije Srbije.

Šabazu će saigrač na mestu plejmejkera biti još jedan košarkaš koji dobro poznaje Beograd. Nemački tim je ovog leta angažovao i Jama Madara, nakon što je Izraelac postao prekobrojan u Fenerbahčeu već tokom svoje prve sezone u turskom klubu. 

Bonus video:

MONDO Šabaz Nejpir