Slušaj vest

Trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos otkrio je u u razgovoru sa novinarima na "Medija deju" Evrolige u Beogradu kako stoje stvari u vezi sa potencijalnim transferom Filipa Petruševa iz Olimpijakosa u Crvenu zvezdu. On je podsetio na to da je srpski košarkaš pod ugovorom sa Atinjanima i da se samo oni pitaju o tome da li će ga poslati na pozajmicu u Srbiju.

"Filip Petrušev je igrač Olimpijakosa, poštujemo Olimpijakos, ali odluka je njihova, naravno da bi ga voleo u timu jer je kvalitetan i domaći igrač", rekao je grčki stručnjak.

Filip Petrušev mogao bi da postane prekobrojan u Pireju, s obzirom na to da je grčki velikan doveo i NBA pojačanje Evana Furnijea na poziciji krila, nešto pre toga iz Amerike se vratio i Saša Vezenkov i u toj situaciji, uz "krcate" pozicije centra i krilnog centra, pitanje je koliku bi ulogu dobio reprezentativac Srbije.

S obzirom na to da ga Zvezda čeka već nedeljama i mesecima pokušava da ga dovede, jasno se nameće zaključak da ga čeka značajna uloga u evroligaškoj 2024/25 tima sa Malog Kalemegdana.

Ipak, dok se nižu pripremne utakmice, desetak dana pred početak nove ABA sezone, i dalje je neizvesno da li će Petrušev zvanično ponovo postati igrač Zvezde. Za nju je igrao u sezoni 2022/23 i iz Beograda je otišao u NBA, gde se kratko zadržao u Filadelfiji, pa prešao u Atinu i potpisao višegodišnji ugovor sa Olimpijakosom. I ako bi ga se odrekli, Grci bi to uradili privremeno, a tamošnji portal "Gazeta" otkrio je da bi Zvezda u slučaju pozajmice preuzela na sebe Filipovu platu od milion evra.

MONDO Filip Petrušev