Slušaj vest

Vasilije Micić je prošle sezone odlučio da je dosta bilo Evrope i da želi po svaku cenu da se oproba u NBA. Otišao je prvo u Oklahomu gde nije dobijao šansu, a onda je igrama u Šarlotu pokazao da ipak ima kvalitet za najbolju ligu na svetu. Nakon toga pojavile su se glasine da će zajedno sa Raselom Vestbrukom činiti potpuno novi tandem plejmejkera u Denveru.

Sada je na otkrivanju murala koji je nacrtan na Osnovnoj školi Jovan Cvijić na Karaburmi gde je Micić proveo detinjstvo plejmejkera Srbije pričao i o  svojoj budućnosti. Kako sada stvari stoje ipak će i naredne godine ostati u Šarlotu. 

"Ostajem u Šarlotu, to je zvanično. Sve ove spekulacije koje su bile, ja nisam želeo da komentarišem kada nije bilo nešto konkretno. Verovatno je postojalo neko interesovanje, ali ništa toliko značajno da mogu da komentarišem nešto povodom toga. Srećan sam da me tu žele, nadam se da će ova druga godina biti plodnija za mene", iskren je bio Micić. 

Sa Jokićem je u reprezentaciji Srbiji igrao odlično, osvojili su zajedno bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Francuskoj, ali ipak neće biti saigrači i u klubu. Velika je želja kod obojice da se ponovo sastanu u nekom timu, ali za sada ipak nema ništa od toga. 

"Denver, ne znam. Dva-tri puta se vraćao. Meni je to želja zbog Joke da igramo zajedno, a šta će biti ne znam, mislim da mi treba još godinu dana, da na tom tržištu pokažem da mogu, jer šta god ja radio van američkog tla, oni ipak veruju samo igračima koji su se dokazali u Americi, tako da mislim da jedna sezona sa trejdom u dva solidna meseca ne mislim da je dovoljna za ekipu takvog kalibra da mogu da budu sigurni da me dovedu, ali možda sledeće sezone, videćemo", zaključio je Micić.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Vasa Micić izjava