Slušaj vest

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji, pošto su u polufinalu posle produžetka savladali ekipu Dertone sa 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9). Partizan će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju domaćin Trapani i ekipa Golden Kings. Finale je na programu u nedelju od 21 čas.

Problem po Željka Obradovića predstavlja činjenica da se u finišu meča povredio najbolji pojedinac crno-belih na ovom meču, Tajrik Džouns. Partizanov košarkaš uhvatio se za zadnju ložu i zatražio izmenu, a njegova povreda mogla bi da bude noćna mora za crno-bele, posebno nakon partije kakvu je prikazao i čak 19 postignutih poena. Željko Obradović je prvi zvanični pripremni meč počeo u postavi: Ife Lundberg, Mario Nakić, Streling Braun, Isak Bonga i Brendon Dejvis.

Crno-beli su vodili većim delom meča, ali su u finišu regularnog toka ispustili 14 poena prednosti. Domaćin je serijom trojki, uz loš defanzivni skok srpskog tima, uspeo da se vrate i u poslednjoj sekundi postignu trojku za izjednačenje i produžetak. U dodatnih pet minuta vodila se izjednačena borba, a poene odluke je postigao Brendon Dejvis.

Partizan je na Siciliji bez povređenog Ajzee Majka, potom Dvejna Vašingtona koji je pre nekoliko dana postao otac, kao i mladih Mitra Bošnjakovića i Alekse Dimitrijevića koji sa juniorskom ekipom igraju kvalifikacije za jedinstvenu ligu Srbije. Preostala letnja pojačanja navijači Partizana mogli su da vide na delu, a tandem Karlik Džouns - Tajrik Džouns vodio je ekipu do pobede.

Partizan: K. Džouns 21, T. Džouns 19, Braun 14, Dejvis 9, Nilikina 7, Lundberg 6, Bonga 6, Pokuševski 5, Koprivica 4, Nakić 4, Marinković 3, Lakić.

Bonus video:

MONDO/Nikola Lalović Trening KK partizan