Slušaj vest

Šokantne vesti dolaze iz NBA lige, pošto mladi 21-godišnji krilni igrač Ej Džej Grifin želi da se povuče! Kako su javili američki mediji 16. pik sa NBA drafta 2022. godine radi na raskidu ugovora sa Hjuston Rokitsima kako bi završio karijeru.

Grifin je u NBA ušao 2022. godine kada ga je Atlanta birala kao 16. pika na draftu, posle samo godinu dana koliko je proveo na koledžu igrajući za Djuk. U dve sezone koliko je nastupao za Atlantu igrao je sa Bogdanom Bogdanovićem i pošto je u prvoj sezoni nastupio na 72 meča u drugoj jedva da je video teren i trejdovan je u Hjustonu zamenu za Nikolu Đurišića!

Njegov otac Adrijan Grifit je takođe bio NBA košarkaš nastupao je za Boston, Dalas, Hjuston, Čikago Bulse i Sijetl, a nakon što je bio asistent u brojnim NBA timovima vodio je kao prvi tere Milvoki Bakse prošle godine. Grifin za narednu sezonu ima ugovor sa Hjustonom vredan 3.900.000 dolara, a zatim tim ima opciju da mu produži saradnju za 6.000.000. Ipak očigledno je da se to neće desiti. 

Za sada se ne znaju razlozi zbog čega Grifit želi da završi karijeru, a zanimljivo je napomenuti da mu je obrazovanje... Reći ćemo povezano sa ovim prostorima. On je srednju školu završio u Njujorku u školi "Arhiepiskop Stepinac", osnovanoj 1948. godine i nazvane po Alojziju Stepincu, arhiepiskopu koji je kanonizvanan od strane katoličke crkve, a optužen je za brojne grozne zločine protiv Srba, Jevreja i Roma i podršku Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Lebron Džejms proziva Bogdana Bogdanovića