Slušaj vest

Probio se u ABA ligi, onda je delovalo da će dobiti šansu u NBA, ali je morao da se vrati u Evropu. Sada je Džanan Musa jedan od najboljih igrača u Evroligi, a to su primetili i Amerikanci. U razgovoru za "As" otkrio je da je imao ponude iz najjače lige na svetu ovog leta, ali da ih je odbio jer želi da osvojji Evroligu sa Realom. 

"Veoma sam srećan u Madirdu i želim da ostanem ovde. Odbio sam neke ponude iz NBA", rekao je on, ali je ipak istakao da najjača liga na svetu nije za njega završena priča: "Nikada tome nisam kompletno zatvoro vrata, ali ali odavde ne bih otišao, ne postoji razlog. Ja sam pobednik i želim da igram da bih pobeđivao!"

Momak iz Bihaća je ponikao u Cedeviti, a onda ga je Bruklin uzeo kao 29. pika na draftu 2018. godine. Odigrao je 49 NBA mečeva i vratio se u Evropu. U Efesu nije igrao, u Breoganu se vratio u formu i od 2022. je u Real Madridu. Osvojio je dve Evrolige, a prošle godine je Realu titulu "oteo" Panatinaikos. Sada Musa veruje da je njegov tim bolji od "zelenih". 

"Mislim da smo bolji tim od Panatinaikosa. Pobedili su nas u finalu i čestitali smo im, ali sada smo gladniji za trofejima i igramo sa ciljem da osvojimo sve četiri titule za koje se takmičimo", naglasio je u razgovoru za "As" Musa.

(MONDO, As, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Jabusele i Musa skandiranje