Slušaj vest

Američki košarkaš Huan Toskano-Anderson, koji ima i meksičke korene i igra za ovu reprezentaciju, napravio je ozbiljan skandal u finalu FIBA Interkontinentalnog kupa. Dok je Unikaha pobeđivala NBA Dži liga Junajted 75:60 (tim sastavljen od najboljih igrača razvojne lige u SAD), pomenuti košarkaš je i te kako potcenjivao svoje kolege iz Evrope. Na jednom tajm-autu je ozbiljno prozvao igrače Unikahe.

"Naš san nije da igramo ACB... Naš san nije da igramo Evroligu... Ovo što oni rade je neprihvatljivo", rekao je Amerikanac i ne sluteći kakav će to gnev izazvati kod navijača, ali i kod drugih košarkaša koji igraju u Evropi.

Tako je na njega "skočio" i zemljak Majk Džejms, inače aktuelni MVP Evrolige. Sjajni košarkaš Monaka replicirao je Toskanu-Andersonu i pojasnio mu da ne može tako da priča o igračima koji igraju u Evropi: "Samo zbog toga što je tvoj san da igraš u NBA, ne znači da si bolji od igrača iz Evrolige ili Španije. Presmešno je što te je razbio tim koji ne igra ni Evroligu, i to posle ovakvog govora", napisao je Džejms na Tviteru.

Pogledajte još jednom sramni govor Huana Toskana-Andersona koji je inače imao epizodne uloge u Golden Stejtu, Los Anđeles Lejkersima, Juti i Sakramentu. Takođe, zvanično se vodi kao NBA šampion sa Voriorsima.


Posle svega, oglasio se i sam na Tviteru gde je pokušao da se opravda za ružne reči: "Dopustite mi da razjasnim. Ovo sam rekao u kontekstu mojih saigrača koji igraju u NBA. Naš cilj je tamo da igramo, da se takmičimo na najvišem nivou. Imam samo veliko poštovanje za ligu Španije i Evroligu. Igrao sam već u inostranstvu mnogo godina, takođe imam i mnogo poštovanja za Ibona Navara za koga sam igrao", dodao je on, ali ni to nije pomoglo jer se u raspravu uključio i Džordan Lojd, bivši košarkaš Zvezde koji je tražio od njega da još razjasni svoje reči.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Partizan, grobari, arena, Evroliga