Slušaj vest

Stefanos Dedas je u Hapoelu dobio "vruć krompir" - Bruna Kabokla! Doskorašnji krilni centar Partizana napravio je probleme u nekoliko prethodnih klubova, pa tako i Željku Obradoviću u Beogradu. Imao je sukobe sa Ulmom, Venecijom, crno-belima, ali kako kaže grčki stručnjak na klupi Hapoela iz Tel Aviva, to ga ne brine.

Ove godine je Kaboklo posle Olimpijskih igara koje je odlično odigrao u dresu Brazila pokušao da nađe angažman u NBA ligi. Bio je nadomak potpisivanja ugovora sa Golden Stejtom, ali je na kraju završio kod bivšeg trenera AEK-a u Hapoelu. 

"Toliko je tih, a toliko glasan", počeo je Dedas, pa nastavio: "Veoma, veoam dobar košarkaš. Veoma dobar karakter! Mislio sam da to nije tako, ali kada sam ga istražio shvatio sam da je veoma dobar momak. To što je odlazio iz nekih timova nije odraz njegove ličnosti!"

Dedas veruje da neće imati problema sa ćudljivim Kaboklom, a za sada je sve iznenadio time što ga je stavio na klupu! Brazilac počinje mečeve na klupi, a Dedas je sada to detaljno objasnio. Izgleda da je njegov plan da doskorašnji igrač Partizana predvodi "drugi tim" Hapoela. 

"On će nam pomoći, Druga postava je nekada jača i od prve. Potreban nam je atletski jak visoki igrač da nam drži odbranu. Ovo nije NBA, ne znači druga postava isto što i tamo. Jako je bitno ko završava utakmice", završio je svoje izlaganje o Kaboklu Dedas. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Bruno Kaboklo izjava