Slušaj vest

Crvena zvezda je startovala takmičenje u ABA ligi porazom od Dubaija i sada čeka meč sa Mornarom u drugom kolu sa imperativom pobede. Duel će se odigrati u "Beogradskoj areni" od 18 časova, a očekuju se skoro ispunjene tribine zato što je prodato oko 11.000 karata, a ulaz na nivo 400 biće slobodan.

Nije ovo početak sezone kakav su zamišljali aktuelni osvajači ABA lige i moraće dobro da se potrude da poprave loš utisak sa samog starta takmičenja. Tada je Crvena zvezda izgledala još uvek neuigrano i nespremno za najveće domete, a kako se Evroliga približila forma mora hitno da se diže. 

Nakon ovog meča očekuje se premijerna utakmica evroligaške sezone, a kao i prošle godine prvi rival je iz Francuske. Na startu prošle sezone razbijen je Asvel na domaćem terenu, a sada se ide na noge novom evroligašu ekipi Pariza koja je prošle godine osvojila Evrokup.

ZVEZDA KOMPLETNA, SFEROPULOS MORA DA BIRA

0MAR01.JPG
MN Press 

"Očekuje nas prva utakmica na našem terenu i pred našim navijačima i želimo da odigramo dobru utakmicu. Tek je početak sezone i želimo da uspostavimo sistem i način igre koji će nam doneti rezultat na terenu. Poštujemo i respektujemo našeg protivnika i u skladu sa time ćemo i odigrati ovu utakmicu“ rekao je trener crveno belih Janis Sferopulos.

Iz kluba je došla informacija da je tim trenirao u kompletnom sastavu, a videćemo ko će biti u 12 izabranih za utakmicu sa Mornarom. Pred duel je svoju prognozu istakao i Dejan Davidovac. "Želimo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo svakog rivala pa i ekipu Mornara koja je značajno izmenila svoj sastav i jasno je da će im biti potrebno vreme da se uigraju. Zato njihov ubedljiv poraz u prvom kolu nije prava slika i realan odraz kvaliteta, kao što uostalom i mi želimo i možemo mnogo bolje od uvodne utakmice. Pobeda u meču sa Mornarom koji je sada u našem fokusu bila bi lep uvod u nedelju u kojoj se pripremamo za vrlo važan meč u Parizu na startu Evrolige. Pozivam i naše navijače da dođu i podrže nas u subotu", rekao je krilni košarkaš Crvene zvezde.

A KO DOLAZI U GOSTE?

Crvena zvezda Mornar Bar uživo prenos livestream livescore Arena sport link
MN Press 

Mornar iz Bara je delovao nespremno za sezonu, a onda su u jednom danu doveli čak šest pojačanja i uspeli tik pred početak takmičarske godine da sklope ekipu. Prošle godine su promenili jako puno igrača, ali su na kraju uspeli da pobegnu sa samog dna tabele. Sada će u sastavu biti veliki broj Amerikanaca, ali i neka poznata lice iz ABA lige poput Ilije Đokovića, kao i Aleksa Ćubić, Lovro Buljević...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Janis Sferopulos