Slušaj vest

Bek Baskonije Markus Hauard je već jednom izabrao Partizan u pripremnom periodu ove sezoe u igrici Evrolige kada je birao klub koji ima najbolju atmosferu u najprestižnijem takmičenju Evrope. Ponovo je Amerikanac istakao "Parni valak," a ovog puta pitanje se odnosilo na potencijalne klubove koji će se naći na fajnal-foru. 

Prva tri kluba nije bilo teško izabrati, povučen iskustvom iz prethodnih godina Hauard je rekao: "Panatinaikos, Olimpijakos, Real Madrid i… Recimo, Partizan", izjavio je igrač Baskonije u razgovoru za Sport klub.

Reprezentativac Portorika potom je objasnio svoj izbor: "Napravili su brojne promene, ali mi se dopada roster kojim raspolažu. Smatram da imaju brojne talentovane igrače i verujem da će mnoge iznenaditi ove sezone", rekao je bek španskog kluba. 

Posebno poštovanje za srpske navijače

Atmosfera na tribinama u Beogradskoj areni godinama unazad se često prepričava, a teoriju od vatrenim ljubiteljima sporta podržao je i Amerikanac: "Veoma poštujem srpske navijače zbog načina na koji bodre svoje klubove. Znam da umeju da zastraše mnoge koji kroče u dvoranu, a to je sa dobrim razlogom. Ipak, poštujem ih iz ličnog ugla, kao i klubove – zbog pažnje i neizmerne podrške timovima. Veoma je zabavno igrati zbog okoline i intenziteta koji osetite čim izađete iz autobusa i kročite u dvoranu", rekao je Hauard

Partizan prvi meč u Evroligi igra protiv Baskonije 3. oktobra (četvrtak) u 20.30.

BONUS VIDEO: 

 (Sport klub/MONDO/Tijana Jevtić)