Slušaj vest

Mančester siti doputovao je u Bratislavu i tamo će protiv Slovana igrati u drugom kolu Lige šampiona. Posle remija sa Interom na startu elitnog takmičenja Pep Gvardiola želi pobedu, tri boda i "buđenje" tima koji je u poslednja četiri kola upisao tri remija.

Pre tog meča je na konferenciji za medije imao i jednu reakciju koja je postala hit. Ostao je iznenađen kada je čuo jedno pitanje novinara. Rekli su mu da ga je trener Slovana Vladimir Vajs uporedio sa čuvenim arhitektom Antonijem Gaudijem. "Jel kolega popio čašu vina pre nego što je to rekao?", izgovorio je Gvardiola i počeo da se smeje.

Prija mu kada čuje lepe reči od kolega. "Cenim sve to naravno, znam kakav je ovo posao. I ja imam svoje sumnje, razmišljam mnogo, ponekad i previše. Znam da sam u fantastičnom klubu sa vrhunskim igračima. U Kataloniji, Gaudi... On je jedan od najvećih. Hvala na divnim rečima."

Oduševljen je delima čuvenog španskog arhitekte koji je rođen u Kataloniji gde je i njegovo najpoznatije delo "Sagrada familija". O tome je pričao i Pep. "Sagrada familija, još nije završena. Kada dođete ispred, onda shvatite šta je uradio. Kakvu viziju je imao u to vreme, bez tehnologije, bez svega, deluje nemoguće. Nadam se da ćemo uskoro završiti to i da će svi moći da uživaju."

Usledilo je i pitanje kada će on završiti svoje delo, aludirajući donekle i na kraj karijere. "Čak i da odem u penziju ovog momenta bio bih više nego zadovoljan. Nikada u životu nisam pomislio da ću ovako nešto uspeti u životu. Zahvalan sam i ne mogu da poželim ništa više", zaključio je Gvardiola.

BONUS VIDEO:

Arena Sport Pep Gvardiola incident