Slušaj vest

Evroliga se zvanično vraća od četvrtka i pred nama bi trebalo da bude još jedna uzbudljiva sezona, a pre nego što počne "šou" nikad nije zgoreg i pričati o tome ko su najbolji akteri takmičenja... Tako je specijalizovani košarkaški portal "Basket Njuz" objavio tradicionalnu listu najboljih igrača Evrolige za koju je konsultovao stručnjake.

Anketirani su generalni menadžeri klubova, treneri, skauti, košarkaši koji ne igraju u Evroligi i novinari, tako da je njihovom presudom MVP nagrada otišla u ruke - Saše Vezenkova. Najkorisniji igrač Evrolige iz 2023. godine vratio se u Olimpijakos nakon neuspele epizode u NBA, gde je nastupao za Sakramento, a očekuje se da kao najplaćeniji igrač takmičenja opet iskorači. I već jeste u finalu Superkupa Grčke protiv Panatinaikosa...

Posle njega stižu Kendrik Nan (Panatinaikos), Majk Džejms (Monako), Fakundo Kampaco (Real Madrid), Edi Tavareš (Real Madrid), Matijas Lesor (Panatinaikos), Šejn Larkin (Efes), Vejd Boldvin (Fenerbahče), Džanan Musa (Real Madrid) i onda najboljih deset kompletira Nikola Mirotić (Olimpija Milano).

nikola_milutinov_srbija_stefan_stojanović_ (2).jpg
MONDO/Stefan Stojanović 

Dakle, niko od srpskih košarkaša nije ni blizu vrha, najbolje je rangiran Nikola Milutinov iz Olimpijakosa koji je "podelio" 28. mesto sa Džošom Nibom iz Olimpije. Od igrača "večitih" u najboljih 30 rangiran je tek Karlik Džouns iz Partizana (23. mesto).

Osim spomenutog Kampaca i Lesora, bivših igrača Crvene zvezde i Partizana, na listi je i Jan Veseli (26. mesto), Lorenco Braun (25. mesto), odnosno Kevin Panter. Nekadašnji kapiten Partizana je na listi zauzeo 15. mesto i beleži veliki pad u odnosu na prošlu sezonu kada su ga rangirali kao četvrtog. Podsetimo, ovog leta je prešao iz Partizana u Barselonu.

Kako se vama čini ova lista, da li mislite da je objektivno prikazala kvalitet evroligaških igrača?

BONUS VIDEO:

Mondo/Tijana Jevtić Željko Obradović pred KK Partizan - Baskonija