Slušaj vest

Boriša Simanić vratio se na parket i zaigrao je i u FIBA Ligi šampiona. Pokazao je da može da pruži još dosta toga i u ovom evropskom takmičenju. Bio je jedan od zapaženijih u timu Igokee koja je na svom terenu pobedila francuski Nanter (86:80).

Srpski reprezentativac dao je 14 poena, uz 3 skoka, a odličnu partiju pružio je i Dragan Milosavljević, kapiten tima, sa 15 poena (9/9 sa penala). Upravo je bivši član "orlova" i nekadašnji kapiten Partizana "povukao" u završnici prvog poluvremena kada se njegov tim mučio u igri.

Mladi srpski stručnjak Nenad Stefanović čestitao je svojim izabranicima na prikazanom. "Pokazali su dobar karakter. Bili smo nervozni i umorni u prvom poluvremenu, ali smo uspeli da zadržimo rezultatski priključak. U drugom poluvremenu igrali smo pravu košarku, onako kako treba i zaslužili smo pobedu. Kada Liga šampiona počne, imaš samo tri utakmice kod kuće, teško je ako izgubiš na svom terenu. Svi timovi u našoj grupi su dobri i biće to neka vrsta malog 'rata' u kom će svaki posed da bude važan.", rekao je Stefanović.

Što se liste strelaca tiče, od spomenutog tandema efikasniji je bio samo Brajs Džouns (18, 3as, 3sk) i upravo je on u samoj završnici ukrao loptu, iznudio faul i pogodio ključna slobodna bacanja. Na drugoj strani najbolji je bio Frenk Džekson sa 20 poena, dok je Milan Barbič imao dabl-dabl (13, 11as).

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Boriša Simanić izjava