Slušaj vest

Novak Đoković se posle pet godina vratio u Kinu i odlučio da igra na Mastersu u Šangaju. Biće mu to prvi zvanični turnir posle US opena i iznenađujućeg poraza u ranoj fazi takmičenja. Između toga se napunio pozitivnom energijom na Dejvis kupu u Beogradu, tako da je u odličnom raspoloženju otišao na turnir za koji neki smatraju da će mu biti poslednji u sezoni.

Koliko ga vole u Kini moglo je da se vidi prethodnih dana, igrao je tenis na Kineskom zidu, pa je šetao obučen kao "dizelaš" iz devedestih, a onda je trenirao sa Holgerom Runeom. Tamo su ga dočekali kao božanstvo, što se videlo po reakciji navijača. Svi su hteli da se slikaju, da dobiju autogram, da imaju uspomenu za pamćenje.

Upravo je na tom treningu Novak imao i jedan zanimljiv susret, nisu neki odmah prepoznali o kome se radi. Posle pozdrava sa Holgerom Runem imao je srdačan zagrljaj i sa jednom ženom. U pitanju je majka danskog tenisera Aneke Rune. Ona je inače deo njegovog stručnog štaba, a upravo je Nole njenog sina još od tinejdžerskih dana pozivao da trenira sa njim, tako da mu je večno zahvalna.

Bila je u jednom momentu i "menadžerka za medije" i njegov agent, pa je došlo do sukoba i razlaza u februaru ove godine. Još tada se ona oglasila i istakla da nema razloga za brigu, nego da će o njemu ubuduće brinuti jedna velika kompanija, ali da će ona biti tu uz svog sina. Tako je i sada, što je moglo da se vidi i po snimku koji se pojavio iz Šangaja.

Novak hoće 100. titulu!

Novak Đoković
HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

Novak je na zvaničnoj konferenciji za štampu u Šangaju stigao i da se našali prvo sa medijima. Otkrio je da je tajna njegovog uspeha u Kini to što voli knedle i kineski jezik. "Moram da radim na mom kineskom. Unazadio sam se, moram da priznam. Pet godina nisam igrao ovde, to je predugo, moraću da vežbam", nasmejao se Nole

Onda je svima stavio do znanja da mu je motiv jasan. Ima 99. titula u karijeri i želi da taj broj bude trocifren. "Volim da igram ovde, volim ove uslove, podršku koju dobijam i dodatna motivacija mi je svakako želja da osvojim 100. titulu u karijeri. Radim na sebi svaki dan na treninzima. Igram dosta trening poena, gemova, setova, želim da dođem do željenog nivoa. Nisam igrao na turnirima u poslednje vreme, tako da moram da sustignem ostale", zaključio je Đoković

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem