Slušaj vest

Postojala je nada da će reprezentativac Srbije Filip Petrušev ovog leta ponovo doći u Crvenu zvezdu. Navijači su željno iščekivali povratak sjajnog reprezentativca u tabor Janisa Sferopulosa, ali se to na kraju nije obistinilo. Petrušev je za grčke medije govorio o pozivu sa Malog Kalemegdana.

Centar Olimpijakosa je najpre spomenuo uspešno leto i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Ipak, nije imao mnogo vremena za opuštanje, pošto je stigao poziv iz Beograda. "Do pre nekoliko dana nisam znao kakva će mi biti situacija sa odlaskom u Crvenu zvezdu, gde bih mogao da igram više i gde bih mogao da nastavim kao na Olimpijskim igrama, gde sam imao 20-30 minuta učešća po utakmici", rekao je Petrušev za SDNA.

Potom je objasnio i zašto je bio za prelazak. "Pošto sam mlad igrač za mene je najvažnije da igram da bih bio bolji. Imao sam godinu dana u Efesu gde nisam igrao i to me je mnogo koštalo, teško je da se vratim na nivo na kojem treba da budem", ispričao je centar Olimpijakosa.

Ipak, Petrušev nije krio ljubav prema crveno-belim bojama iz Beograda, ali i iz Pireja. "U tome je stvar, volim Olimpijakos, navijače, grad, sve. Trebalo je da odem , ali sam tu. Razumem da sam profesionalni igrač i da moram da radim ono što sam obećao", zaključio je Petrušev.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Filip Petrušev izjava