Slušaj vest

Američki košarkaš Sejben Li novi je igrač Makabija iz Tel Aviva, u kojem će preuzeti ulogu Džordana Lojda. Nakon što je bivši košarkaš Crvene zvezde zbog rata na Bliskom istoku spakovao kofere i vratio se u Monako, Izraelci su reagovali i od turske manise otkupili momka sa četiri NBA sezone. On će se u timu naći već za treće kolo Evrolige koje Makabi igra protiv Anadolu Efesa u utorak.

Li će se naći u kombinaciji za tim i dva dana kasnije, kada Makabi iz Tel Aviva u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" dočeka Partizan, a to će Amerikancu biti drugi okršaj sa srpskim timom u veoma kratkom roku. Poslednji meč u dresu Manise Li je odigrao protiv FMP-a u "Pioniru" i na tom meču izjednačio je rekord FIBA Lige šampiona - sa 43 postignuta poena bio je ključni čovek utakmice.

Jasno je da se to takmičenje kvalitetom još ne može uporediti sa Evroligom, ali će Sejben svakako biti jedan od najvećih problema za Partizan naredne nedelje. Koševe u hali "Aleksandar Nikolić" odlično poznaje, a pre meča sa crno-belima imaće priliku da ih testira i protiv Efesa.

Sejben je u Evropi tek od ovog leta, a u Manisu je stigao nakon četiri godine u NBA ligi. Svojevremeno su ga čelnici Jute draftovali kao 38. pika, ali je odmah trejdovan u Detroit Pistonse. Igrao je još i za Filadelfiju i finiks, sakupio 134 meča u NBA, a nastupao je i za timove iz Razvojne lige.

Bonus video:

Mondo/Tijana Jevtić Karlik Džouns pred KK Partizan - Baskonija