Slušaj vest

Legendarni predsednik Makabija Šimon Mizrahi proslavio je u Beogradu 85. rođendan zajedno sa ekipom, u hali "Pionir". U dvorani koja je Makabiju dom od početka rata na Bliskom istoku, Mizrahi je dobio poklon od ekipe, tortu.

Igračima je dan posle pobede protiv Anadolu Efesa i dan pred meč protiv Partizana u "Pioniru" tražio da mu u četvrtak daju drugi deo poklona i da savladaju crno-bele.

"Pre svega, hoću da vam zahvalim za divan poklon koji ste mi da li juče. Ali dali ste mi samo polovinu, sutra će da bude druga polovina", kazao je Šimon Mizrahi, koji je na čelu kluba još od 1969. i predvodio ga je do pet titula prvaka Evrope.

Posle susreta sa košarkašima, Mizrahi je u lokalnom kafeu sreo i trenera Crvene zvezde, Janisa Sferopulosa, sa kojim je sarađivao od 2018. do 2022.godine, koliko je grčki stručnjak vodio Makabi. Fotografija njihovog susreta objavljena je i na društvenim mrežama kluba.

Ljubitelji evropske košarke sa posebnom pažnjom će pratiti meč Makabi - Partizan i zbog Sejbena Lija, novog igrača Makabija koji je u utorak na debiju u Pioniru ostavio sve bez daha zakucavanjem sezone, a onda je i doneo pobedu Izraelcima protiv Efesa.



Standings provided by Sofascore