Slušaj vest

Partizan je na domaćem terenu pobedio Krku 96: 63. Ovo je bila šesta uzastopna pobeda Parnog valjka u regionalnom takmičenju i jedini su tim bez poraza u ABA ligi. Posle meča trener Željko Obradović je izneo impresije, pohvalio je mlade igrače zbog dobre igre, ali je spomenuo i spremnost Ajzee Majka i Dvejna Vašingtona.

"Igrali smo ozbiljno, čak i prvu četvrtinu koja se završila 18:16 za nas. Problem je što smo dozvolili lake šuteve za tri poena. Kad smo to krenuli da sprečavamo, utakmica je dobila sasvim drugi tok. Zadovoljan sam što su, pre svega, mlađi igrači igrali dosta i iskoristili šansu, pre svega u odbrani, ali i u napadu su bili raspoloženi. Hvala svima koji su bili u dvorani", započeo je Obradović.

Pobeda je bila ubedljiva, a raduje crno-bele i činjenica da su mladi igrači dobili više prostora. Najtrofejniji trener je ocenio njihov doprinos: "Maksimalno agresivno, u pojedinim situacijama nisu reagovali kako sam tražio, ali imaju maksimalnu želju. Prelep trenutak je bio kad su se i Bošnjaković i Koprivica bacili na parket, to je nešto što bi trebalo da bude pravilo za mlade igrače koji igraju u Partizanu", rekao je Obradović.

Potom je nastavio sa analizom. "Pokuševski je pokazao talenat u napadu, ali mora više da pomogne, da učestvuje u skoku iako je bio prisutan u svim fazama, ali mislim da može još više da pomogne. Nakić je odigrao zrelu utakmicu u svakom pogledu, napadački je prepoznao situaciju, jedino bi trebalo da bude više agresivan, sigurno će biti igrač na kojeg se računa".

O igri mladog Mitra Bošnjakovića Obradović je rekao: "Radi se o izuzetno hrabrom igraču koji ima veliku želju, nadam se da će tako nastaviti. Imao je neke sitne probleme, ali je bilo planirano i ranije da igra, biće dosta prilika".

Više prostora je imao Ajzea Majk koji se polako vraća u takmičarski ritam. Dugo je bio van parketa, pa je Obradović tim povodom rekao: "Prvi put da je odigrao utakmicu, ali pričali smo da je za njega prerano da ga opteretimo, s obzirom na mali broj treninga koje je imao. Isti slučaj je i sa Vašingtonom i njemu su falili treninzi. Obojica su iskoristili vreme", zaključio je trener crno-belih.

Partizan će sledeći meč igrati u sredu, protiv Monaka u hali Pionir.

BONUS VIDEO: 

Mondo/Tijana Jevtić Željko Obradović pred KK Partizan - Baskonija