Košarka

Panter debituje za Zvezdu u Evroligi, Šakota: Zato je tu (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Amerikanac će u četvrtak debitovati za crveno-bele. Trener Dragan Šakota govorio u najavi meča o njegovom stanju i trenutnoj formi.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Nova godina protiče radno za Crvenu zvezdu. 

Prvog dana 2020, ekipa Dragana Šakote bila je na okupu u Štark areni, gde će u četvrtak od 19 časova igrati protiv Bajerna utakmicu 17. kola Evrolige.

"Čestitam svima Novu godinu i želim sve najbolje", rekao je Šakota na početku razgovora sa novinarima pre treninga.

"Nova je godina, a cilj nam ostaje da pokušamo da pobedimo u svakoj utakmici. Klasika je već reći da su teške utakmice u Evroligi. Bajern je stabilna ekipa, imaju dobre rezultate, prvaci su i očekujemo drugačiju ekipu po načinu igranja od onih koje smo igrali u zadnje vreme. Jako su dobro organizovani u igri ispod koša, iz čega proizilaze otvoreni šutevi i time se bavimo već nekoliko dana, u nadi da ćemo sutra u punoj dvorani, uz podršku, odigrati dobru utakmicu", izjavio je on.

Na klupi Bajerna sedi Dejan Radonjić, najtrofejniji trener u istoriji crveno-belih, koji će prvi put voditi ekipu protiv Zvezde od rastanka u leto 2017.

"U vreme kada je bio trener Zvezde pratio sam rezultate i utakmice i Zvezda je igrala na specifičan način, jako agresivno na lopti i to je bilo tako prepoznatljivo da je bilo karakteristika trenera. Davao sam mu tada sve čestitke za rezultate, ostavio je jako lepe rezutate i sebe u istoriji Zvezde".

Da li je situacija oko neodigranog meča protiv Budućnosti uticala na Zvezdin ritam?

"Umesto putovanja odradili smo trening ovde, pokušavali smo da najmanje mislimo o tome i o posledicama. To su neke odluke koje prevazilaze naše kompetencije, idemo dalje, treniramo i spremamo se za sledeću utakmicu. To su naša razmišljanja".



Da li je crveno-belima prijao dan više odmora?

"Svi bismo voleli kada bi nam se dalo više dana da se oporavimo i bolje uigramo. Imamo tri nova igrača u procesu uigravanja, a to je nemoguće raditi samo kroz utakmice. Ekipa koja stalno igra ulazi u jedan određeni ritam i mislim da smo u poslednje vreme bili u sasvim solidnom ritmu".

Kevin Panter, Zvezdino poslednje pojačanje, biće deo tima u četvrtak.

"Trebalo bi da bude u sastavu, zato smo ga doveli. U poslednje vreme nije bio u timu Olimpijakosa, a pošto Olimpijakos igra samo Evroligu pretpostavljam da je malo ispao iz ritma, ali to se vraća samo kroz utakmice", dodao je Šakota.