Košarka

Radonjić za MONDO pred Zvezdu: Prošlo je 7 godina... Biće emotivno

Autor Mladen Šolak

Nekadašnji trener Zvezde stigao u Beograd sa Bajernom i biće rival crveno-belima posle više od pola decenije. "Imaćemo težak zadatak", rekao je za MONDO uoči treninga.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Prvi put od kada je 2017. godine napustio Crvenu zvezdu, Dejan Radonjić vodiće Bajern u utakmici protiv crveno-belih. 

Najtrofejniji trener u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana izveo je ekipu u utorak na trening i na parketu Štark arene video poznata lica, jer je Zvezda prethodno završila trening.

Tako se srdačno pozdravio sa Sašom Kosovićem (na slici), trenerom u stručnom štabu crveno-belih koji je bio i Radonjićev saradnik.

Njih dvojica sada su na suprotnim stranama, kao što će Radonjić u sredu uveče proći pored Zvezdine svlačionice i posle mnogo vremena biti na suprotnoj strani od crveno-bele.

"Poslednji put vodio sam meč protiv Zvezde pre sedam godina, ali posle toga sam postao njen trener, tako da to nije za komparaciju", rekao je Radonjić za MONDO uoči treninga.

"Naravno da je emotivna situacija, ali trebalo bi imati koncentraciju za 40 minuta utakmice, da odigramo najbolje što možemo. Teško je pričati danas o tome, pričaćemo sutra posle utakmice. Reći ću samo da je to jedna specifična situacija", nasmejao je šef struke Bajerna, ponovivši jedan od izraza koji mu je bio "zaštitni znak" za vreme rada u Zvezdi.

Radonjić je vodio crveno-bele od aprila 2013. do jula 2017. godine i u tom periodu trenirao značajan broj igrača koji su i sada u ekipi. Praktično, radio je sa polovinom sastava koji će mu se u sredu suprotstaviti.

"Zvezda ima dobar, kvalitetan i iskusan tim. Vezali su jako dobre partije u Evroligi, u dobrom su ritmu, nadograđen su tim koji je dobijao jake protivnike, a kada na sve to dodamo i podršku navijača, koja donosi poseban impuls... Biće težak zadatak", dodao je on.

Lučić: Da iznenadimo Zvezdu

Bajern je stigao u Beograd posle ubedljivog poraza protiv Žalgirisa u Minhenu. Vladimir Lučić, jedan od lidera nemačkog tima, rekao je da je ekipa reagovala na taj rezultat. "Ovo je jedan od najtežih domaćih terena u Evropi. U poslednjih nekoliko utakmica Zvezda igra sjajnu košarku i biće veoma težak meč za nas. Pokazali smo reakciju posle poraza od Žalgirisa, pobedili Bamberg i sada hoćemo da se pripremo u kratkom periodu da iznenadimo Zvezdu u Beogradu", izjavio je nekadašnji kapiten Partizana.

Najavljujući utakmicu, Radonjić je naglasio značaj atmosfere koju prave Zvezdini navijači.

"Igramo na domaćem terenu za koji svi znaju kakav je, znaju šta znači podrška navijača i koliko ona donosi ekipi. Smatram da bi trebalo da budemo spremni da igramo dobro svih 40 utakmica u oba pravca, da pokušamo da svedemo Zvezdin kvalitet, da budemo bolji u zagrađivanju...".

"Takođe, bitno je da držimo kontrolu ritma susreta i da kroz pametan napad dođemo do situacije da odigramo dobar meč, a onda da vidimo šta to može da donese", dodao je trener Bavaraca uoči treninga.

Bajern je došao u Beograd sa skorom 6-10, bez ostvarene pobede van Nemačke i uz praktično konstantne zdravstvene probleme igrača od starta sezone.

Posle dobrog starta (3-2) i pobede protiv Reala, Radonjićev tim ostvario je skor 3-8 i tako dospeo na 14. mesto, sa kojeg su za veći uspon potrebni i trijumfi na strani. Do ove nedelje, Bavarci su ostvarili jedan "brejk", protiv Albe u Berlinu, pa će sutrašnji meč u Štark areni i sa te strane imati dodatni značaj za prvaka Nemačke.

Duel Zvezde i Bajerna počeće u četvrtak u 19 časova.



Parovi 17. kola Evrolige:

u četvrtak

Žalgiris - Makabi 19
Zvezda - Bajern 19
Olimpijakos - Fenerbahče 20
Baskonija - Barselona 21

u petak

CSKA - Panatinaikos 18
Efes - Himki 18-30
Asvel - Real 20.45
Armani - Zenit 20.45
Valensija - Alba 21

Tabela: Real Madrid 13-3, Efes 13-3, Barselona 13-3, Makabi 11-5, CSKA 11-5, Panatinaikos 9-7, Himki 8-8, Armani 8-8, Asvel 8-8, Valensija 7-9, Zvezda 7-9, Olimpijakos 6-10, Baskonija 6-10, Bajern 6-10, Fenerbahče 5-11, Alba 5-11, Žalgiris 4-12, Zenit 4-12.