Pogledajte

ATAMAN PODIGAO TRI PRSTA U ISTANBULU! Šampion Evrope vratio titulu kući - EUFORIJA na aerodromu (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Spektakularan doček za nove-stare šampione Evrolige.

Izvor: Anadolija/ Arif Hudaverdi Yaman

Anadolu Efes osvojio je titulu prvaka Evrope u Beogradu i vratili je u Istanbul, gde je u njegovim vitrinama stanovala i u prethodnih 12 meseci.

Dvostruki uzastopni šampion Evrolige opet je pokazao da je najbolji, kao što je i Vasilije Micić još jednom bio lider i demonstrirao klasu. Srbin je zato nagrađen MVP priznanjem, a sa saigračima i trenerom je doputovao u najveći grad Turske i zatekao euforiju.

Veliki broj navijača dočekao je šampione, a trener Ergin Ataman je podigao tri prsta slaveći svoj peti evropski trofej. Pre evroligaških titula sa Efesom, on je osvojio i Evrokup sa Galatasarajem 2016, kao i kup Rajmonda Saporte sa Montepaskijem 2002. i Euročelendž kup 2012, sa Bešiktašom.

Pogledajte kako je bilo na burnom dočeku košarkaša i trenera Efesa u njihovom gradu:

Po dolasku u Beograd, Ataman je rekao da ekipa stiže uz munje (jer je tada bilo nevreme), a i da će otići uz prasak. Tako je i bilo, jer je Efes u polufinalu eliminisao Olimpijakos trojkom Vasilija Micića u poslednjoj sekundi, a onda je u finalu slavio protiv Reala, takođe u poslednjim sekundama.

U trenutku kada je Efes podigao trofej, specijalizovani portali objavili su da će Atamanov tim sledeće godine biti jači za još jednog asa, Vila Klajburna (32), dugogodišnje krilo CSKA iz Moskve. Sa njim u sastavu, turski tim će još snažniji braniti titulu.