REAKCIJA

ATAMANE, ZABORAVIO SI, ALI MI NISMO! Crvena zvezda OŠTRO odgovorila Turčinu: "TEBI NA ČAST"

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda odgovorila je saopštenjem na izjavu Ergina Atamana.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Efes u Beogradu, Ergin Ataman je na tom meču isključen, a posle utakmice se nije pojavio na konferenciji. Javio se kada je stigao u Istanbul i tom prilikom izjavio da su "navijači Zvezda sramota za Evroligu". Bio je u "klinču" sa publikom tokom cele utakmice, upućivali su mu psovke i dobacivali "je*i se Atamane". Posle svega toga oglasio se i srpski klub.

Izdali su saopštenje i podsetili turskog trenera na izjavu iz 2014. godine kada je posle ubistva navijača Marka Ivkovića nazvao navijače crveno-belih teroristima. "Primorani smo da reagujemo posle neprimerenih izjava trenera Atamana posle utakmice u kojoj je naš tim zasluženo pobedio. Klub nikada nije niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u organizaciji kluba", navodi se na početku saopštenja.

Potom se oštrijim tonom obraća Turčinu. "Međutim, trener Efesa je svojim ponašanjem isprovocirao reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom. Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja „zaboravio“ je šta se dogodilo 2014.godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, turski stručnjak nije došao na konferenciju za štampu, već je poslao pomoćnika Jakupa Sekizkoka. "Pre svega, žao mi je što su navijači celu utakmicu neprikladno vikali ka treneru Atamanu. To nije adekvatno za košarku i to nije košarkaško okruženje", rekao je Sekizkok.