NEMA KRAJA

NE STIŠAVA SE BURA OKO ATAMANA I ZVEZDE! Sada se oglasila i Unija trenera Evrolige: To što se desilo u Beogradu...

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman je pobesneo zbog uvreda u Beogradu i čini se da se nakon toga u celu priču uključila i Unija trenera Evrolige koja ga je zaštitila.

Izvor: MN Press

Trener turskog Efesa Ergin Ataman isključen je na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde Meridianbet, da bi nakon toga poručio da su navijači srpskog šampiona "sramota za to takmičenje". Razlog zbog kog je Ataman reagovao su uvrede navijača koje je tokom najvećeg dela utakmice dobijao, međutim Crvena zvezda je podsetila trofejnog trenera da to nije slučajno, odnosno da postoje razlozi zbog kojih su ljuti na njega.

Saga se neće završiti na tome pošto se sada oglasila i Unija trenera Evrolige koja je osudijla uvrede upućene Atamanu, kao i svim drugim akterima utakmice - igračima, sudijama, pa čak i samoj Evroligi.

"Odbor glavnih trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno", navodi se u saopštenju Unije trenera Evrolige i dodaje:

"Uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana, i sve što se dešava sa ostalima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo, po svakom standardu. Takođe, nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promen".

Podsetimo, Crvena zvezda je ubedljivo pobedila Efes 94:75 i tako se ponovo uključila u borbu za plasman u četvrtfinale Evrolige, a Ergin Ataman zbog isključenja nije odgledao meč do kraja sa klupe, pa je i njegov pomoćni trener na konferenciji govorio samo o "uvredama navijača".