POBESNEO

TO SU RASISTIČKE IZJAVE! "Dželat" Srbije pričao o Amerikancima i IZNERVIRAO igrača Partizana!

Autor Milutin Vujičić

Džejms Naneli se javio posle izjave koju je italijanskim medijima dao Đanmarko Poceko.

Izvor: MN Press

Poznati italijanski trener Đanmarko Poceko izazvao je lavinu negativnih komentara zbog čudne izjave o američkim plejmejkerima za list "Gazeta delo Sport". Da li je u pitanju loš prevod sa italijanskog na engleski jezik ili ne, ali Poceko je razbesneo brojne košarkaše koji igraju ili su igrali u Evropi. Među njima su Majk Džejms (Monako), Tajris Rajs (ex Makabi, Barselona...) i Džejms Naneli iz Partizana koji je Italijana optužio za rasistički komentar.

A, šta je to tačno rekao Poceko? Pročitajte dobro sledeću izjavu: "Šabaz Napir ima talenat, inteligentan je i ima ličnost, ima sve neophodne kvalitetete da vodi kvalitetan tim. Njegova jedina razlika u odnosu na Vasilija Micića je što je Amerikanac. U tom smislu, ima drugačiji stil igre. Ubeđen sam da su svi evropski velikani imali evropske plejmejkere. Papalukas, Dijamantidis, Spanulis... Uz svo dužno poštovanje, Amerikanci imaju nešto manje jer igraju drugačije. To je fiziološki. Na primer, bez lopte, ne zanima ih igra".

Na ove reči je među prvima reagovao Majk Džejms koji je rekao da je to "samo njegovo mišljenje i da misli da greši", dok je Tajris Rajs dodao samo: "A, koga on trenira?". Zbog izjave selektora Italije, koja je Srbiju izbacila sa prethodnog Evropskog prvenstva u osmini finala, burno je reagovao i Džejms Naneli i možda će zbog toga Đanmarko Poceko morati i da se izvini.

"Retorika tog trenera i njegovo mišljenje o Amerikancima je rasističko", napisao je Naneli koga su podržali mnogi pratioci, ali je bilo i onih koji su pokušavali da mu ukažu da Poceko nije ništa loše mislio.