PODRŠKA

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ BODRIO PARTIZAN U MADRIDU: Navijao u "kopu", pa video trojku Pantera - sve je snimio! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Partizan je imao lepu podršku u Madridu, a sve je zabeležio i muftija Jusufspahić.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Twitter/MJusufspahic/Screenshot

Partizan je trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi došao do "brejka" protiv Real Madrida, pa tako drugi meč plej-of serije u prestonici Španije dočekuje rasterećeno. Vode 1:0 i nadaju se da će pritisak "slomiti" igrače domaćina koji je imao dobru podršku u prvom susretu, međutim u jednom delu meča čuli su se i gostujući navijači koji su zajedno sa košarkašima potom proslavili veliku pobedu u "ViZink centru".

Među navijačima crno-belih bilo je i jedno veoma poznato ime. U pitanju je muftija beogradske Islamske zajednice Mustafa Jusufspahić koji nikada nije krio da je veliki navijač Partizana, pa je tako često gost na utakmicama u beogradskoj Areni. Sada je otišao i na gostovanje.

"Bravo za naš Partizan!", napisao je Jusufspahić uz objavljeni snimak trojke Kevina Pantera i delirijum Grobara nakon koša koji je i sam iskusio navijajući sa navijačima crno-belih u "kopu" u madridskoj dvorani.


Nedavno je i FK Partizan poklonio dres muftiji Mustafi Jusufspahiću, za koji je kao dete trenirao, dok je malo poznat podatak da je kao dete igrao fudbal za Crvenu zvezdu posle dolaska iz Sarajeva. Nastupao je pod lažnim prezimenom, a delio je svlačionicu sa Piksijem, Binićem... Primetio ga je čuveni direktor Vladimir Cvetković i pozvao u klub: "Na jednom raspustu sam trenirao sa Zvezdom, misleći da ću biti sa svojom generacijom. Međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi... Mislio sam da sam pogrešio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smeo da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi videli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je video, počeo je da viče 'Mustafa, Mustafa'. Sklonili su me iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvreme".