SVI DETALJI

PARTIZAN JURI ISTORIJU I F4 EVROLIGE U NEOBIČNOJ ATMOSFERI! Sve o meču sa Realom - ko se vraća, ko sudi i gde je prenos

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan igra protiv Real Madrida četvrti meč u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Stefan Stojanović/MN Press

Partizan ima popravni, prvu priliku je propusti, izgubio je treći meč u četvrtfinalnoj seriji od Reala. Drugu šansu želi i mora da iskoristi, ako to ne učini peti susret igraće se u Madridu i to je nešto što crno-beli hoće da izbegnu. Stvari će biti znatno drugačije u odnosu na meč odigran u utorak uveče.

Prvenstveno se to odnosi na atmosferu, dvorana će biti puna, navijači će biti tu, ali neće biti ni izbliza onakve buke ni ambijenta kakav je viđen tokom sezone. Razlog je masakr koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" gde je učenik (14) ušao i usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja. I zbog toga će od petka do nedelje biti proglašena trodnevna žalost.

I legendarni Saša Đorđević sugerisao je obema ekipama da odlože meč zbog toga, ali se to na kraju neće dogoditi. "Problem termina je ogroman, kada da se odigra, ako je trodevna žalost? Postoji mogućnost i da se igra peta utakmica, kada bi se to igralo? Mišljenja su različita, razumem to, ali nije pitanje za mene. Koliko sam shvatio, mi ćemo igrati utakmicu u četvrtak uveče", poručio je Željko Obradović.

KAD I GDE SE IGRA?

Četvrti meč između Partizana i Real Madrida igra se u beogradskoj "Areni" od 20.30 časova.

GDE JE PRENOS?

Prenos je na televiziji Sport klub. Kao i obično, tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: MN Press

Meč u Beogradu sudiće Gitis Vilijus (Litvanija), Robert Lotermozer (Nemačka) i Karmelo Paterniko (Italija).

KO SE VRAĆA?

Izvor: MN Press

Suspenzije su istekle za dvojicu igrača, Matijas Lesor igraće za Partizan, Gabrijel Dek za Real. I jedan i drugi biće od velikog značaja za svoje timove kada je igra u reketu u pitanju, posebno se to odnosi na francuskog centra.

Real je u trećem meču imao šest skokova više (40-34), od čega je Mario Hezonja uhvatio 14, a Valter Tavares 11 lopti. Upravo je jedan od najdominantijih centara u Evropi koristio izostanak Lesora i brilijrao je u reketu, dao je 26 poena. Zbog toga su ogromna očekivanja od Lesora i Alena Smailagića. "Dobijamo jednog od naših najboljih igrača nazad, značiće nam mnogo, imaćemo veću sigurnost, više igrača u rotaciji, bolju raspodelu minuta i bićemo odmorniji", rekao je Smailagić.

PROBLEMI ZA ŽELJKA

Željko Obradović na četvrtom meču imaće ogroman problem na bekovskim pozicijama. Pored suspendovanog Kevina Pantera, koji će moći da zaigra tek na meču posle ovog, neće biti ni Alekse Avramovića koji mora na operaciju. Srpski plejmejker doživeo je povredu šake i čeka ga pauza.

"Povredio je ruku i u petak ide na operaciju. U pitanju je leva ruka, prošle godine bila je desna, pretpostavka je da će biti manja pauza. Ne bih da dajem prognoze, znaćemo više posle operacije", rekao je Obradović.

ŠTA KAŽE ISTORIJA?

Duel koji se igra u četvrtak biće 22. okršaj srpskog i španskog tima. Real ima prednost 16-5. Poslednji meč dobio je sastav iz Madrida, ali je pre toga Željkov tim slavio tri puta u nizu. Prvo u Areni (104:90) u okviru ligaškog dela, pa dva puta u Madridu u četvrtfinalu.

Gledajući istoriju Real ne "leži" Partizanu, ali je u prethdnih mesec i po dana Obradovićeva ekipa pokazala da može da se nosi sa "kraljevskim klubom". Još jedna pobeda nedostaje do cilja, plasmana na fajnal-for Evrolige!