Košarka

PLAKAO OD BOLA U ARENI, I U PARTIZANU SE DRŽALI ZA GLAVU: Teška povreda utišala punu dvoranu, strašna scena na parketu

Autor Mladen Šolak

Košarkaš Reala izvesno neće moći da igra u "majstorici"

Izvor: Mondo/U. Arsić

Važan košarkaš Real Madrida Gabrijel Dek povredio se na utakmici protiv Partizana u Beogradu, nakon što je krilni centar crno-belih Zek Ledej pao na njegovu nogu. Argentinac je vrištao od bola, plakao je i na parketu i dok su ga nosili u svlačionicu i deluje sigurno je da ga čeka pauza - možda i do kraja sezone.

Dok je stajao nad Dekom, i Ledej se držao za glavu i u neverici gledao kako se njegov rival previja od bolova. Navijači su zviždali Deku dok je iznošen sa terena, a delovalo je da je i Ledej bio u šoku zbog onoga što se dogodilo. Košarkaši i članovi uprave Reala kraj terena su u neverici pratili kako ostaju bez jednog od najboljih košarkaša, bivšeg NBA krila.

U sledećoj, petoj utakmici, Partizan će biti jači za Kevina Pantera, sigurno će izostati Aleksa Avramović, dok je trenutno izvesno da Dek neće moći da igra, a pitanje je i šta će biti i sa Vensanom Poarjeom, koji je napustio samo u delu druge utakmice ove serije. Takođe, među Madriđanima neće biti ni suspendovani Geršon Jabusele, koji je kažnjen zbog brutalnog bacanja Dantea Egzuma u tuči na kraju druge utakmice.

Real Madrid pobedio je u i u četvrtak u Beogradu i bez Deka u završnici odbranio prednost kojom je sprečio crno-bele da iskoriste i drugu "meč loptu" za plasman na završni turnir Evrolige.