Spektakl!

REAL JE NEPOBEDIV POSLE PARTIZANA - SAD MADRIĐANI PRAVE ČUDA: Serija 10-0, mesec dana ne znaju za poraz! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Impresivni rezultati španskog tima nakon što ih je Partizan razbio u prva dva meča četvrtfinalne serije.

Izvor: Twitter/karusito83/printscreen

Real Madrid je imao krizu, ali od kako su uspeli da savladaju Partizan deluju potpuno nepobedivo! Španski velikan se u četvrtfinalu Evrolige vratio iz ogromnog minusa i eliminisao beogradske crno-bele, a zatim započeo spektakularnu seriju pobeda u dva različita takmičenja. Na F4 Evrolige savladali su Barselonu i Olimpijakos pa su sada šampioni Evrope, a u domaćem prvenstvu prave čuda poput onog koje su u sredu uveče izveli protiv Betisa.

Zeleno-beli su u finišu susreta imali prednost (70:77), ali je tim iz Madrida impresivnom serijom (9:0) to poništio i stigao do pobede. Heroj Madriđana bio je nekadašnji bek Partizana Najdžel Vilijams-Gos koji je poene za pobedu postigao na nešto više od šest sekundi do kraja utakmice! Pogledajte kako je to uradio:

Inače, ovo je bila deseta pobeda u nizu za Real! Počelo je trijumfom protiv Saragose u prvenstvu, zatim sa dva "brejka" u Beogradu, trijumfom nad Unikahom, pa eliminacijom Partizana u majstorici četvrtfinala Evrolige i onda uspesima protiv Valensije i Gran Kanarije u domaćim okvirima. Kao što smo već rekli, tim Ćusa Matea savladao je Barselonu, pa Olimpijakos u Kaunasu, da bi trijumfom nad Real Betisom stigao do 28-6 u ligaškom delu ACB lige.

To je isti učinak kakav ima Baskonija, dok je prvo mesto u oivom delu sezone pripalo Barseloni koja je imala jednu pobedu više. Mesta u plej-ofu španskog prvenstva zauzeli su još Tenerife, Unikaha, Gran Kanarija, Huventud i Valensija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt