Košarka

ŽELJKO GA OTKRIO KAO ČUDO OD DETETA, DECENIJU I PO KASNIJE JE MVP: Veteran GAZI u najjačoj ligi Evrope, opet je najbolji

Autor Nikola Lalović

Georgi Šermadini ne mari za godine, on samo niže MVP trofeje!

Izvor: Profimedia/David Ramirez / Dax Images

Bez starca nema udarca, pogotovo u španskoj košarci! Nakon što je Serhio Ljulj doneo titulu šampiona Evrope Real Madridu sada su podeljene nagrade u ACB ligi i MVP nagradu je dobio Georgi Šermadini. 

Ovaj 34-godišni centar visok 2017 centimetara je dobio najviše glasova trenera, navijača i medija i dobio je drugu MVP nagradu u karijeri pošto je bio najbolji igrač takmičenja pošto je u sezoni 2020/21 takođe bio najbolji košarkaš španske lige. 

Izabrana je i najbolja petorka ACB lige u kojoj su se pored Šermadinija našli plejmejker Darijus Tompson iz Baskonije, kao i njegov saigrač Markus Hauard, a tu su i Džanan Musa i Valter Tavares iz Real Madrida. 

Šermadinija smo upoznali daleke 2008. godine kada ga je Željko Obradović doveo u Panatinaikos iz Gruzije, a do sada je u bogatoj karijeri igrao i za Olimpiju, Kantu, Makabi, Olimpijakos, Saragosu, Andoru, Unikahu i od 2019. godine je na Tenerifama. U sezoni iza nas je postizao 14,4 poena, imao 5,4 skoka i tome dodavao 1,2 asistencije za prosečan indeks korisnosti od 18,7.