STIGAO

JOKIĆ ME ZVAO DA MI PRIČA O PARTIZANU I NAVIJAČIMA! Željko ga doveo da zameni Egzuma: Nisam Dante, ali znam šta mogu!

Autor Nemanja Stanojčić

Pi Džej Doužer pričao je o dolasku u Partizan, razgovoru sa Nikolom Jokćem i Kevinom Panterom, navijačima...

Izvor: MN Press

Pi Džej Doužer (26) došao je direktno iz NBA lige u Partizan. Potpisao je jednogodišnji ugovor i biće zamena za Dantea Egzuma koji je otišao u Dalas. Po prvi put je došao u Evropu, u nedelju uveče sleteo je u Beograd, pa je u ponedeljak već bio na okupljanju i prvom treningu kod Željka Obradovića.

Posle zajedničkog fotografisanja američki igrač razgovarao je sa novinarima, pa je tako odgovarao i na pitanja MONDA. Spominjao je i Nikolu Jokića, ali je prvo pričao o samim pregovorima. "Agent me kontaktirao, rekao mi je da imam priliku da dođem i da je na meni da li ću da prihvatim ili odbijem. Imalo je smisla, ideja je bila dobra, nalazim se u najboljoj mogućoj poziciji, došao sam u Evropu i igraću u Evroligi", počeo je Doužer.

Gledao je Egzumove partije prošle sezone i zna da se od njega očekuje nešto tako. "Mislim da su slična očekivanja. Dante ima svoju unikatnu igru, kao što ja imam svoju. Gledao sam njega i koliko je uspešan bio ovde i to je nešto iz čega mogu i ja da naučim."

Igrao je Pi Džej u Oklahomi, Bostonu, Denveru i Sakramentu i tokom tri sezone u Nagetsima dobro je upoznao Nikolu Jokića. Upravo ga je dvostruki MVP NBA lige i novi šampion pozvao. Otkrio je to na pitanje MONDA da li je on kontaktirao Srbina pre dolaska. "Nikola je mene zvao kada je čuo da dolazim. Pričao mi je mnogo lepih stvari o Beogradu, navijačima, bio je uzbuđen za mene i to je mene učinilo još više uzbuđenim. Sigurno ću ići u Sombor da ga vidim", nasmejao se Doužer.

Uticaj na konačnu odluku imao je i kapiten Partizana Kevin Panter, pošto se njih dvojica poznaju od ranije. "Razgovarao sam i sa Panterom pre donošenja odluke, pitao sam ga o detaljima, ligi, treneru Obradoviću, klubu, sve je bilo pozitivno. Bio je iskren i cenim to. Znamo se još od vremena sa koledža."

U njegovom rečniku ne postoji reč presija. Ambicije u redovima crno-belih su velike, prošle sezone izmakao je fajnal-for. "Nema pritiska zaista, imamo sjajnu grupu momaka koji su ovde sa istim razlogom - da pobeđuju. Sve osim toga bilo bi razočarenje, spremni smo da počnemo sa radom."

Dodatno je govorio i o svom stilu igre i onome što može da pokaže na parketu. "Donosim mnogo energije i raznovrsnosti, mogu da igram na više pozicija u napadu i da branim više pozicija i to mi je vrlina. Spreman sam da igram sve, od pleja do centra, radiću sve da pomognem timu da pobeđuje."

Za kraj je pričao o navijačima. "Rekli su mi da su oni najbolji navijači na svetu. Jedva čekam da izađem i da zaigram pred njima, čuo sam da je razlika velika i da nije kao u NBA, tako da jedva čekam", zaključio je Doužer.

BONUS VIDEO: