Košarka

MIŠKO OBJAVIO SLIKU, NAVIJAČI "POLUDELI" ZBOG PETRUŠEVA! I Zvezda ga htela, a agent napisao samo ovo: Uvek se radujem...

Autor Mladen Šolak

Bivši košarkaš Zvezde i "A" reprezentativac Srbije ima novi tim!

Izvor: MN Press/Twitter/MiskoRaznatovic

Po svemu sudeći, Filip Petrušev će veoma brzo postati košarkaš Olimpijakosa, što je bilo najavljivano i prethodnih dana. Njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović oglasio se u ponedeljak uveče na društvenim mrežama i sasvim nagovestio šta će se dogoditi.

Uz fotografiju na kojoj se vidi da leti za Atinu, Ražnatović je napisao kratko: "Uvek se radujem toplijem vremenu". Nije potrebno mnogo da se zaključi ono što je očigledno, da će posle kratke epizode u NBA ligi, gde je za manje od dva meseca sezone bio član tri tima, Petrušev definitivno opet zaigrati u Evroligi. Navijači su masovno počeli da dele tu objavu i u Grčkoj su mnogi počeli da pišu poruke dobrodošlice srpskom košarkašu.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović poručio je prošle nedelje da na Malom Kalemegdanu uvek drže otvorena vrata za reprezentativca Srbije, ali sada se čini defintivnim da se taj transfer neće dogoditi.

Petrušev je proveo u Zvezdi prošlu sezonu, "oživeo" u njoj karijeru nakon što je u Anadolu Efesu u prethodnoj godini bio u drugom planu, a onda se vratio u Ameriku, gde je studirao i igrao u koledž košarci. Sada je doneo odluku da se preseli u Grčku, gde će biti član jednog od najjačih timova Starog kontinenta i gde će nastupati sa saigračem iz reprezentacije, Nikolom Milutinovim. Ražnatović je objavio ovu sliku na Instagramu:

"Čuo sam da je to Olimpijakos, da su dali veoma, veoma pristojnu ponudu. Petruševu su vrata Crvene zvezde otvorena i sada, ali to je njegova odluka i odluka njegovog menadžera. Da ne bi bilo zabune, Miška Ražnatovića, pa neka odlučuje. Bez ikakve ljutnje, došao - ne došao", rekao je Nebojša Čović u podkastu "Miljanov korner".

Da su sve najave prema kojima će Petrušev u Olimpijakos tačne potvrdio je tokom večeri i Ražnatović lično, objavivši bez ikakvih zagonetki i Rebusa: "Filip Petrušev se vratio u Evroligi! On je novi igrač Olimpijakosa!"

Filip Petrušev rođen je 2000. godine u Beogradu, stasavao je i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu, a posle epizode u Baskoniji i završetka srednje škole u Americi, igrao je i na koledžu Gonzaga dve sezone. Potom je počeo profesionalnu karijeru u Megi 2020, bio MVP ABA lige i postao član "A" reprezentacije Srbije, sa kojom 2021. nije uspeo da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju. Potom je odsedeo sezonu u Efesu, a onda ponovo nagovestio velike mogućnosti noseći dres Zvezde. Sada će opet obući crveno-belo, ali atinsko crveno-belo.

BONUS VIDEO:

(M.Š - MONDO)