Košarka

ŽELJKO DOVODI SVETSKOG PRVAKA U PARTIZAN: Posle NBA lige i Pabla Lasa biće Obradovićev specijalac!

Autor Nikola Lalović

Isak Bonga je na radaru Partizana!

Izvor: MN Press

Partizan je doveo Ifea Lundberga, Vanju Marinkovića i Frenka Ntilikunu, a sada pored Najdžela Vilijamsa Gosa želi da u svoje redove dovede aktuelnog šampiona sveta. U pitanju je 25-godišnji krilni košarkaš Bajerna i reprezentacije Nemačke Isak Bonga, prenosi "Meridian sport". Prema njihovim informacijama Bongi crno-beli nude dvogodišnji ugovor.

U sezoni iza nas sjajni defanzivac je osvojio šampionsku titulu u Nemačkoj pod palicom Pabla Lasa, a u Evroligi je prosečno beležio 5,8 poena, 4,2 skoka i 1,2 asistencije. Karijeru je počeo u Skajlajnersima iz Frankfurta, a onda je draftona 2018. kao 38. pik. Igrao je za Los Anđeles Lejkerse, Vašington i Toronto dok se nije vratio u Nemačku i potpisao za Bajern.

Sa selekcijoim Nemačke igrao je na Svetskom prvenstvu u Manili gde je postao prvak sveta. Odigrao je svih osiam mečeva i prosečno je beležio 7,8 poena, 2,3 skoka i 1,4 asistencije, a u finalu je protiv "orlova" imao 7 poena za 18 minuta. Rođen je u Ne,ačkoj, ali su mu roditelji poreklom iz Konga. Njegov brat Tarsis igra fudbal za Minhen 1860 dok mlađi brat Džošua takođe igra košarku.

(MONDO, Meridian sport, N.L.)

BONUS VIDEO: