Košarka

IVANOVIĆ DOBIO OTKAZ, ČUVENI ŠPANAC GA NASLEDIO! Raskinuo ugovor sa Bajernom i odmah se vratio kući!

Autor Nemanja Stanojčić

Pablo Laso raskinuo je ugovor sa Bajern Minhenom i odmah posle toga potpisao je za Baskoniju.

Izvor: MN Press

Navikli smo na evroligaške transfere i "bombe" u igračkom kadru, ali se jedna dogodila i na klupi. Pablo Laso novi je trener Baskonije. Potpisao je ugovor do 2027. godine i vratio se kući. Sve to dogodilo se u razmaku od samo nekoliko sati pošto je došlo do raskida ugovora sa minhenskim Bajernom.

Objava nemačkog kluba mnoge je iznenadila, posebno pošto nije bilo čak ni spekulacija o njegovom potencijalnom odlasku. Njegov ugovor važio je do juna 2025. godine. "Pablo nam je saopštio da zbog porodičnih razloga želi da ode iz Nemačke. Njegova odluka došla je neočekivano za nas, ali ga poštujemo kao čoveka i trenera i možemo samo da mu zahvalimo na svemu što je učinio i na uspešnoj sezoni koju smo imali. Želimo mu sve najbolje", rekao je izvršni direktor kluba Marko Pešić.

Vrlo brzo stigla je potvrda da je otišao u Vitoriju i da će tamo da zameni Duška Ivanović as kojim je nedavno došlo do prekida saradanje. "Pablo se vratio kući, nosio je naš dres na čak 370 mečeva kao igrač i drago nam je što je ponovo tu", navodi se u saopštenju Baskijaca uz potrdu da je ugovor potpisan do 2027. godine.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: