LJUTI SU, ZATO PRAVE NAJVEĆI PROJEKAT U EVROLIGI! Real Madrid pravi tim koji će dominirati pet godina

Real Madrid krenuo u misiju, da napravi tim koji nije tipičan evropski, potpisuju igrače i na pet godina.

EPA-EFE/Kiko Huesca

Real Madrid je dominirao prošle sezone u Evroligi, međutim na kraju su posustali i izgubili su u finalu fajnal-fora u Berlinu protiv Panatinaikosa, posle čega je bilo jasno - potrebno je napraviti rekonstrukciju i zadržati na okupu one najbolje. Tako su u penziju otišli Serhio Rodgiez i Rudi Fernandez, klub su napustili Vensan Poarje i Fabijan Kozer, još se čeka odluka oko Serhija Ljulja, dok su ostale igrače u Realu počeli da "zaključavaju".

Mario Hezonja je posle velikog interesovanja Partizana i drugih evropskih klubova potpisao ipak do 2029. godine, dok se na još pet sezona "obećao" i najbolji igrač tima Valter Tavares. Delovalo je da će napustiti klub, spominjao se pre svega Dubai, ali su se dogovorili da potpišu neobično dugačak ugovor za evropsku košarku.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Osim njega, ugovor do 2028. godine ima Gabrijel Dek, dok su do 2027. potpisani Fakundo Kampaco i pridošlica Andres Feliz. Jednogodišnje ugovore sa Real Madridom imaju Abalde, Musa i Jabusele, s tim da se očekuje da i oni u narednom periodu produže saradnju, baš kao što je to nedavno uradio i trener Ćus Mateo u koga i te kako imaju poverenja, pošto planiraju da ga zadrže do 2026.

Nema sumnje da će sa ovim timom Real Madrid biti jedan od najvećih favorita za osvajanje Evrolige i naredne sezone, iako su se pojačali i drugi velikani evropske košarke.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan, grobari, arena, Evroliga  Kurir televizija

(MONDO - M.V.)