GOTOVO - JOŠ JEDAN IGRAČ DEFINITIVNO OTIŠAO IZ PARTIZANA: Dejan Radonjić ga vodi u Tursku, igraće sa Smitom!

Ako je i bilo neke dileme, više je nema. Mateuš Ponitka više nije košarkaš Partizana, našao je novi klub.

MN Press

Dejan Radonjić je rešio da popuni svoj tim za narednu sezonu iz redova "večitih rivala". Nakon što je već doveo Marka Simonovića iz Crvene zvezde i Džejlina Smita iz Partizana u turski Bahčešehir, sada je potpisao Mateuša Ponitku! Kao i Smit i Ponitka je u finišu sezone pružao solidne partije za crno-bele, ali jednostavno Željko Obradović je rešio da promeni kompletnu ekipu pa za njih dvojicu nije bilo mesta. 

Bahčešehir kome su u prošlosti igrali Ben Bentil, Jaka Blažić, Kino Kolom i Emir Preldžić će u narednoj sezoni nastupati u Evrokupu, a Dejan Radonjić i novi sportski direktor ove ekipe Nemanja Bjelica plako sklapaju tim. Veliki broj igrača iz prošle sezone napustio je ekipu, a osim Smita, Simonovića i Ponitke stigao je reprezentativac Turske Šehmuz Hazer koji nije dobio pravu šansu u Fenerbahčeu u prethodne tri sezone.

Mateuš Pontka ima 30 godina, a nakon štoo je igrao za AZS i Prokom u domovini otišao je na dve godine u Ostende. Zatim je ponovo igrao u poljskoj za Zjelonu Goru, a prvo iskustvo u Turskoj imao je u sezoni 2016/17 kada je nastupao za Karšijaku. Zatim je igrao za Tenerife, pa je otišao u Rusiju gde je igrao za Lokomotivu Kubanj i Zenit. Posle kratke epizode u Ređini igrao je po godinu dana u Evroligi za Panatinaikos i Partizan.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mateuš Ponitka  MONDO/Nemanja Stanojčić