Košarkaši povukli isti potez kao i Đoković: Zbog sopstvenog mira su morali da preseku

Srpski košarkaši neće se nalaziti u olimpijskom selu u Parizu.

ALEX PLAVEVSKI/EPA

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobedu nad Južnim Sudanom (96:85) i time je obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara i to znači da nas čeka selidba iz Lila u Pariz. Srpski košarkaši će doći tako konačno doći u poprište dešavanja na Olimpijskim igrama, pošto su sve do sada bili udaljeni oko 225 kilometara od Pariza, međutim i pre puta je doneta važna odluka.

Košarkaši neće biti smešteni u olimpijskom selu, što je bio i potez koji je povukao i Novak Đoković, pre svega zbog potrebnog mira za najvažnije mečeve. Takođe, istu odluku su doneli i Amerikanci, Kanađanini i Francuzi, koji će takođe biti van olimpijskog sela u Parizu.

Za sada nije poznato gde će košarkaši Srbije biti tačno smešteni, ali se pretpostavlja da je KSS dogovorio odlazak u jedan od hotela u Parizu, pošto je malo verovatno da će na dan utakmice putovati iz Lila koji je ipak udaljen dva sata vožnje.

Podsetimo, Srbija će protiv Australije u utorak igrati od 14.30, dok već znamo da ako prođemo igramo sa SAD ili Brazilom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu  RTS