"U kojoj zemlji ovo nisu koraci? Sledeći put nam kažite unapred": Vučić objavio snimak kada je Srbija oštećena

Predsednik Srbije se oglasio posle poraza Srbije od Amerike i objavio trenutak u kojem su arbitri propustili da dosude korake jednom od najboljih američkih igrača

X/@predsednikrs/L.L./ATAIMAGES

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se dan posle dramatičnog poraza od Sjedinjenih Država u polufinalu Olimpijskih igara. On je kritikovao odluku arbitara koji nisu dosudili očiglednu grešku u koracima Džoela Embida.

"U kojoj zemlji ovo nisu koraci? P.S. Sledeći put nam unapred kažite koga ne smemo da pobedimo", objavio je predsednik Srbije. Pogledajte video snimak:

I Vučić je kao i mnogo srpskih navijača ljut zbog odluka sudije, koje su izazvale i ljutite reakcije naših košarkaša na parketu. Izabranici Svetislava Pešića krenuli su ka njima posle utakmice, ali su arbitri samo odjurili sa terena.

Posle utakmice, Bogdan Bogdanović kao kapiten nije hteo da javno govori o radu arbitara, ali je nekoliko trenutaka kasnije ipak izbacio iz sebe bar deo nezadovoljstva zbog rada sudija. Otkrio je da arbitri nisu hteli ni da razgovaraju sa srpskim igračima.

"Mi smo pokušali da pričamo sa sudijama, ali oni nisu hteli da pričaju sa nama. To je okej. Američkom timu nije potrebna takva vrsta pomoći protiv nas. Mi nismo imali tu pomoć kada su nas oni hvatali sa dve ruke i slično. Odigrali smo najbolje što smo mogli", kazao je Bogdanović.

Nezadovoljstvo zbog rada sudija naglasio je i selektor Srbije, Svetislav Pešić. On je ukazao na to da su Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić kao lideri ekipe izveli zajedno samo pet slobodnih bacanja. Popularni Kari rekao je da su se događale "čudne stvari".

"Najbolji igrač na svetu Jokić igra 37 minuta i izvede samo četiri penala, Bogdanović samo jedno, a lopta je sve vreme kod njih. Dešavale su se čudne stvari. Miran sam, nisam ljut. Razočaran sam jer ova ekipa nije dobila respekt od sudija. Igračima sam rekao da ne pričaju, već da se bore i da će sudije to da nagrade, ali to nismo videli u ovom meču", rekao je Svetislav Pešić posle poraza.

Srbija će posle neprospavane noći iskoristiti petak za odmor i pripremu za subotu, kada će u 11.00 časova igrati za olimpijsku bronzu protiv Nemačke, aktuelnog svetskog prvaka, u reprizi finala Mundobasketa u Manili prošle godine.

Bonus video: Suze Bogdana Bogdanovića posle utakmice 

This browser does not support the video element.

Suze Bogdana Bogdanovića  RTS