Polubrat slavnog košarkaša stigao u Srbiju: Saša ljubio Mašu i sa Kobijem osvajao NBA titule!

Slovenački košarkaš srpskog porekla pojačao je tim iz Čajetine.

x34 / Zuma Press / Profimedia

Košarkaški klub Zlatibor detaljno se priprema za početak nove takmičarske godine, a jedno od najvećih pojačanja stiže iz Hrvatske. Zapravo, reč je o slovenačkom košarkašu koji je prethodnu sezonu proveo u hrvatskoj košarci, a koji dolazi iz čuvene porodice u kojoj je košarkaška lopta omiljeni rekvizit - reč je o Petru Vujačiću (25)!

Sin nekadašnjeg košarkaša i trenera Vasa Vujačića, i polubrat daleko slavnijeg Saše Vujačića, novi je igrač tima iz Čajetine. Zlatiborci su u Petru prepoznali pojačanje za napad na vrh tabele u drugom razredu regionalnog takmičenja, pa će nakon osvajanja duple krune u Hrvatskoj nastaviti da se dokazuje u Srbiji, odakle je njegov otac.

Petar Vujačić je kroz karijeru igrao za Rogašku, Petrol Olimpiju, Šenčur, Cedevita Olimpiju, Iliriju, ponovo Rogašku, Mornar i na kraju Zadar sa kojim je u prethodnoj sezoni osvojio duplu krunu u Hrvatskoj. Njegov polubrat Aleksandar "Saša" Vujačić imao je daleko bogatiju karijeru - nastupao je za Udine, Los Anđeles Lejkerse, Nju Džersi Netse, Anadolu Efes, Los Anđeles Kliperse, Veneciju, Baskoniju, Istanbul, Njujork Nikse, Torino i Veronu.

Saša Vujačić je najdublji trag ostavio u Lejkersima, za koje je igrao čak sedam sezona i sa kojima je osvojio dve šampionske titule u NBA ligi dok je Kobi Brajant bio prva zvezda tima. Svojevremeno je bio veren sa jednom od najlepših teniserki svih vremena, Ruskinjom Marijom Šarapovom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Konferencija košarkaša Srbije  MONDO