Željko napravio novi Partizan, cela Evropa čeka da ga vidi: NBA pojačanja, Srbi i moguća crno-bela bomba

Željko Obradović je napravio potpuno novi tim i cela Evropa čeka da vidi kako će Partizan izgledati.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN press

Partizan će odsvirati svoju simfoniju! KK Partizan će od 20 časova održati spektakularno predstavljanje tima za narednu sezonu koje očekuje cela košarkaška Evropa. Željko Obradović je odlučio da tim iz prošle sezone promeni u potpunosti i u sastavu je ostavio samo Balšu Koprivicu, a sada će se tačno znati koji igrači će nositi crno-beli dres naredne godine. 

Vrlo malo toga je zvanično poznato, Partizan je obelodanio samo nekoliko imena koje je potpisao, ali se uglavnom zna šta može da se očekuje i u kom sastavu će Partizan biti naredne sezone. Ipak rukovodstvo kluba je nekoliko puta pomenulo da su "moguća iznenađenja", pa su navijači kao na iglama pred događaj.

Jako su brzo rasprodate karte za ovaj događaj, a kada bude gotov moći ćemo da analiziramo i kako će izgledati crno-beli tim u narednoj sezoni. Do tada, imamo ozvaničena samo tri imena i već pomenutog Balšu Koprivicu! 

KO JE SIGURNO TU? 

Mladi centar sa ozbiljnom porodičnom tradicijom igranja za Partizan Balša Koprivica je sigurno u sastavu, a vratio se i Vanja Marinković. Bronzani sa Olimpijskih igara u Francuskoj je stigao u klub u kome je ponikao i zaigraće po drugi put u klubu. Ozvaničeno je i da dolazi francuski plejmejker Frenk Nilikina koji će posle nekoliko godina u NBA ponovo zaigrati u Evropi, a klub je objavio i početak saradnja sa Ifeom Lundbergom. 

A ZA KOGA ZNAMO DA DOLAZI? 

Mnoga imena su se pominjala, ali deluje da je na poziciji plejmejkera apsolutno siguran Karlik Džons koji je odigrao sjajan olimpijski turnir za Južni Sudan. NBA timovi ga ipak nisu "oteli" i deluje da je spreman da bude deo simfonije. Što se bekova tiče završen je i još jedan NBA igrač Dvejn Vašington, kao i povratnik u srpsku košarku i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Arijan Lakić.

Najviše je pojačanja na krilnim pozicijama, pa posle odlične sezone u Albi dolazi Sterling Braun, nekadašnji košarkaš Milvokija, kao i reprezentativac Nemačke Ajzak Bonga. Tu su i domaća pojačanja, pa će crno-belu porodicu nakon sjajnih godina oca Ive u Beogradu pojačati i Mario Nakić, a dolazi i mladi Mitar Bošnjaković.

Na mestu krilnog centra iz NBA stiže Aleksej Pokuševski da konačno uhvati ozbiljniju minutažu i da pokaže selektoru Srbije da je ozbiljno rešenje za nacionalni tim, a stići će i Ajzea Majk. Pod košem su najavljena pojačanja veteran Brendon Dejvis i centar Efesa iz prošle sezone Tajrik Džouns. 

KO BI MOGAO DA IZNENADI?

A ko bi mogla da budu ta famozna iznenađenje? Prvo, tu je Bruno Kaboklo koji je pravio probleme klubu, a i dalje je zvanično pod ugovorom, mada su minimalne šanse da on bude na predstavljanju. Videćemo i šta je sa Ognjenom Jaramazom, mada je i on 99 odsto završio svoj mandat u Partizanu. Zapravo jedno moguće iznenađenje je miljenik navijača Džejms Naneli koji je trebalo da napusti klub, ali za sada nema novi angažman i bilo je reči o tome da bi mogao da ostane još godinu dana. A druga moguća opcija je navodno Davis Bertans. Nekadašnji krilni igrač Partizana je dugo godina u NBA, sada nema novi angažman i sve je moguće... Moraćemo da sačekamo 20 časova i da vidimo šta su Željko Obradović, Zoran Savić i Partizan spremili. 

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Željko Obradović peva sa navijačima Partizana u Nemačkoj  MONDO