Zvezda otputovala u Dubai: Sferopulos oprezan, ima jednu želju za novu sezonu

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Dubai i tamo će početi novu sezonu ABA lige.

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u petak u Dubai. Tamo će započeti novu sezonu ABA lige i to protiv tima koji se od ove sezone takmiči u regionalnom takmičenju. Tamo će u nedelju od 17 sati krenuti u odbranu titule.

Uoči prvog meča oglasili su se Janis Sferopulos i kapiten Branko Lazić. "Nova sezona je pred nama, prva utakmica je protiv ekipe Dubaija u Dubaiju. Nova ekipa, koja ima velike ambicije. Prvi put će učestvovati u ABA Ligi i generalno u evropskoj košarci. Za nas je veoma važno da dobro startujemo sezonu, koja će biti duga. Želim da poručim da ćemo se boriti na svakoj utakmici za pobedu, od prve predstojeće protiv ekipe Dubaija", rekao je Sferopulos.

Njegova glavna želja za novu sezonu je zdravlje tima. "Trenirali smo i pripremali se da budemo spremni za predstojeće utakmice. Želim ekipi mnogo zdravlja, što manje povreda imamo biće bolje za nas. U svim takmičenjima u kojima učestvujemo idemo utakmicu po utakmicu i borimo se za naše ciljeve!", istakao je grčki stručnjak.

O novoj sezoni pričao je i čovek sa najdužim stažom u klubu. "Očekuje nas start sezone i to protiv ekipe koja je formirana tokom leta vrlo dobrim igračima. Radili smo vrlo vredno po povratku iz Rusije i sa optimizmom dočekujemo prvi meč. Opšta mesta za nas su uvek ista kao i prethodnih sezona: čvrsto u odbrani, pridržavanje plana i dogovora iz svlačionice, uz maksimalan respekt za protivnika, a Dubai je tim iako debitant u ligi, koji svakako zaslužuje poštovanje. Naša velika želja je da startujemo u novoj sezoni dobro", zaključio je Lazić.

Zvezda će u subotu trenirati u dvorani u kojoj se igra utakmica, dok je povratak za Beograd planiran za ponedeljak.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos  MONDO/Nikola Lalović