Sve oči navijača Partizana uprte u Karlika Džounsa: Ako pristupimo kako treba, obavićemo posao!

Karlik Džons i zamenik kapitena Brendon Dejvis obrtili su se novinarima pred put u Vitoriju na utakmicu prvog kola Evrolige.

MONDO/Tijana Jevtić

Partizan se prirpema za prvi meč u Evroligi ove sezone, snage će odmeriti sa Baskonijom u četvrtak (3. oktobra) od 20.30 časova na gostujućem terenu u Vitoriji. Uoči odlaska u Španiju medijima se najpre obratio trener crno-belih Željko Obradović, a potom su reč dobila i dvojica igrača -  Karlik Džons i zamenik kapitena Brendon Dejvis

Reprezentativac Južnog Sudana Karlik Džons tokom karijere igrao je u najjačoj ligi na svetu, a pored SAD oprobao se i u Kini, ali nije imao priliku da zaigra na "starom kontinentu". Od novog igrača Parnog valjka mnogo se očekuje u sezoni pred nama, a o impresijama pred debitantski nastup u Evroligi Džons je rekao: "Uzbuđen sam... Radujem se.. Znam da izgleda da ove utakmice znače više, ali mislim da treba da pristupimo sa istim fokusom i mentalitetom, kao da igramo bilo koju drugu utakmicu", ispričao je bek crno-belih. 

This browser does not support the video element.

Karlik Džouns pred KK Partizan - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić

Kao nosioci igre Baskonije slobodno se mogu imenovati Markus Hauard i Čima Moneke. O igračima protivničkog tabora Džons je rekao:  "Obojica su dobri igrači, poštujem ih. Ono što oni rade, šut, agresivnost, ali sam fokus je na nama", uz korektan komentar igrač crno-belih je odgovor usmerio ka razgovoru o svojoj ekipi: "Znamo šta treba da radimo i kako da ih čuvamo. Treba da igramo našu igru, dobro nam ide - razigravamo se, igramo timski, dobri smo i u odbrani. Treba da se fokusiramo na te stvari. Poštujem te momke, ali ako pristupimo kako treba, obavićemo posao", zaključio je Karlik Džons

Uzbuđeni zbog početka Evrolige

Medijima se obratio i zamenik kapitena Partizana Brendon Dejvis koji je u svojoj karijeri igrao u španskim klubovima poput Barselone i Valensije i reko bi se da dobro poznaje protivnika. O novoj sezoni Dejvis je kratko rekao: "Veoma smo uzbuđeni zbog početka Evrolige". 

Centar crno-belih potom se dotakao protivnika: "Baskonija je odličan tim, talentovani su i ofanzivno spretni. Dakle, moramo da budemo sigurni da smo i mi jaki u napadu. Igrao sam protiv njih dosta puta u ACB ligi i Evroligi, dobro ih poznajem. Verujem da ćemo biti spremni", rekao je zamenik kapitena. 

This browser does not support the video element.

Brendon Dejvis pred KK Partizan - Baskonija, isti izvor  Mondo/Tijana Jevtić

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vanja Marinković, KK Partizan  KK Partizan