Evroliga suspenduje Kampaca pred Partizan? Argentinac napravio haos u prvom kolu

Mogao bi tim Željka Obradovića da dobije veliku šansu pred gostovanje Realu u Madridu.

Irina R Hipolito / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Partizana i Real Madrida igraće derbi u drugom kolu Evrolige, a utakmica će imati izuzetan rezultatski značaj jer su oba tima na startu takmičenja upisala poraze. Dok je Partizan poražen u Španiji od Baskonije (88:82), Real Madrid je neočekivano izgubio od Bajerna (97:89) u Minhenu. Taj meč obeležilo je i isključenje jednog od najboljih igrača tima - bivšeg pleja Crvene zvezde Fakunda Kampaca.

Temperamentni Argentinac poludeo je u finišu susreta, nakon odluke sudija da mu ne dodele slobodna bacanja, odnosno da ne dosude faul nad njim pri šutu za tri poena. Isključen je i nije mogao da pomogne saigračima na kraju utakmice, a možda neće moći ni na narednim mečevima. Evroliga je pokrenula disciplinski postupak, pa Kampaca čeka ili novčana kazna ili suspenzija koju će odrađivati protiv crno-belih.

Meč Real Madrida i Partizana na programu je 10. oktobra i očekuje se da do tog datuma bude poznata kazna za jednog od najboljih organizatora igre u evropskoj košarci. Ukoliko Kampaco ne bude mogao na teren to će biti veika šansa za tim Željka Obradovića da u Madridu napravi senzaciju i jedan od najboljih timova u takmičenju ostavi bez pobede nakon dve runde.

A kada je mogao Bajern... Madriđanima u Minhenu nije pomogao čak ni raspoloženi Fakundo Kampaco koji je postigao 19 poena. Bolji od njega na meču bio je samo Šabaz Nejpir, takođe bivši bek Crvene zvezde, koji je meč završio sa 25 postignutih poena.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić