Slavni Srbin navijao protiv Zvezde u Evroligi: Ovako je najbolji ikad slavio poene Pariza!

Crvena zvezda je pobedila uprkos podršci Nikole Karabatića košarkašima Pariza na početku Evrolige.

YouTube/Euroleague Basketball/Printscreen

Košarkaši Crvene zvezde upisali su pobedu u prvom kolu nove sezone Evrolige, pošto su na gostujućem terenu bili bolji od novajlije u takmičenju - ekipa grčkog trenera Janisa Sferopulosa nadigrala je Pariz (80:77) i trijumfalno krenula u takmičenje. Meč u Parizu gledale su brojne poznate ličnosti, a među njima i rukometna legenda Nikola Karabatić.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena pojavio se u hali na meču Pariza i Crvene zvezde, a sudeći po njegovim reakcijama više je bio naklonjen domaćem timu. Kamera ga je nekoliko puta uhvatila i prikazala u televizijskom prenosu, a posebno je bilo zanimljivo nakon poena Ti-Džej Šortsa u finišu utakmice, kada je Nikola aplauzom ispratio sjajan potez beka Parižana.

Karabatić je aplaudirao nakon što je Amerikanac pogodio za 77:74 u korist Crvene zvezde. Pokazivao je Šorts klasu, meč završio sa 16 poena, ali ni njegova odlična igra ni podrška Nikole Karabatića nisu bili dovoljni. Impresivni Nemanja Nedović, šampionski karakter Nikole Kalinića i hladnokrvnost Ajzee Kenana doneli su crveno-belima pobedu na otvaranju sezone. Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča:

Pariz - Crvena zvezda 77:80  Youtube/Euroleague Basketball

Inače, Nikola Karabatić je iz mešovitog braka Hrvata Branka Karabatića i Srpkinje Radmile, inače iz Aleksinca. Njegovi roditelji upoznali su se u Nišu, dok je Branko nastupao za tamošnji Železničar. Nikola Karabatić i rođen je u gradu na jugu Srbije, a porodica se preselila u Francusku kada je imao tri i po godine. Krenuo je stopama svog oca i daleko nadmašio njegovu karijeru.

Sa reprezentacijom Francuske osvojio je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Lonodnu i tokiju, uz srebo iz Rio de Žaneira. Na Svetskim prvenstvima ima četiri zlata, srebro i dve bronze, dok je na Evropskim prvenstvima osvojio četiri zlata i dve bronze. Tri puta je osvojio Ligu šampiona i još tri puta igrao finale tog takmičenja, dok u prvenstvima Francuske, Nemačke i Španije ima čak 22 šampionske titule - 16 u Francuskoj, četiri u Nemačkoj i dve u Španiji!

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Luka Mitrović pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi  Mondo/Tijana Jevtić