Delije Kaliniću dodelile plaketu zbog Kosova i Metohije: Donirao značajan novac za pomoć Srbima

Nikola Kalinić je pre nekoliko nedelja donirao veliki novac za Srbe na Kosovu i Metohiji.

ATA IMages / Dušan Milenković

Košarkaši Crvene zvezde u punoj Beogradskoj areni dočekali su ekipu Baskonije u drugom kolu Evrolige. Pre početka meča crveno-belih i španskog predstavnika navijači u hali imali su priliku da aplauzom pozdrave povratnika u klub, Nikolu Kalinića. Dugogodišnji reprezentativac Srbije trenutno po treći put u karijeri nastupa za Zvezdu, a novi početak obeležen je dodeljivanjem posebne plakete.

Igraču koji treba da bude nosilac Crvene zvezde u sezoni pred nama Fondacija Delije uručila je plaketu zbog pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. Pre samo nekoliko nedelja u medijima se pojavila informacija da je srpski košarkaš donirao 100.000 evra humanitarnoj organizaciji koja je prikupljala pomoć za Srbe u južnoj pokrajini.

Tokom jednog od intervjua u ranijoj fazi karijere Nikola Kalinić govorio je o Kosovu i Metohiji, a tada je njegova izjava pogrešno interpretirana. Ubrzo se oglasio Nikola, a u jednom delu saopštenja pomenuo je i da je za njega Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. "Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek", istakao je košarkaš koji je sa Fenerbahčeom bio i šampion Evrope.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Navijači Crvene zvezde istakli transparent "Nema predaje"  MONDO