Uzbuna zbog Petruševa u Olimpijakosu: Ekipa iz Pireja iz dana u dan slabi na centarskoj liniji

Filip Petrušev neće trenirati sa ekipom.

Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Olimpijakos dočekuje Žalgiris u drugom kolu Evrolige, meč je na programu u petak od 20.15 časova. Ekipa iz Pireja je još tokom pripremnog perioda za ligaški deo sezone imala velike muke sa izostancima važnih igrača u timu. Ovog puta, Jorgos Barcokas ne može da računa na srpskog reprezentativca Filipa Petruševa makar na treningu pred duel sa litvanskim timom.

Naime, osvajač bronze na ovogodišnjim Igrama u Parizu se zdravstveno ne oseća najbolje, pa je prva preporuka da propusti današnji trening i maksimalno se oporavi. Postoji nada da će se Petrušev sutra osećati bolje i da će moći da pomogne ekipi iz Pireja. Njegova pomoć bi mnogo značila crveno-belima s obzirom na to da Barcokas već duže vremena na raspolaganju nema srpskog centra Nikolu Milutinova i Mustafu Fola.

Između ostalog, u Grčku dolazi Žalgiris koji se nalazi u sjajnoj formi, osim šro nižu dobre rezultate u domaćem prvenstvu, zeleno-beli su bili uspešni i u najelitnijem takmičenju. U prvom kolu Evrolige izabranici Andree Trinkijerija su savladali Barselonu 74:67, dok je Olimpijakos bio poražen u Turskoj od Fenerbahčea 82:71 u vrlo zanimljivom meču, pa nema sumnje da će svaki igrač mnogo značiti Barcokasu.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Filip Petrušev izjava  MONDO/Nemanja Stanojčić