Željko u Madridu našao pojačanje Partizana: Trenirao mu oca, a njega čekaju Srbija i Hrvatska!

Mario Nakić je debitovao za Partizan u Evroligi, a meč je otvorio serijom od 5:0.

Dennis Agyeman/AFP7 / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partizan je upisao i drugi poraz u Evroligi, ponovo na gostujućem terenu, ponovo u Španiji, samo što je ovog puta na drugoj strani bio Real iz Madrida (93:86). Vodili su crno-beli samo na početku - Mario Nakić je trojkom otvorio susret, potom je zaradio još dva slobodna bacanja i Parni valjak se našao na 5:0 posle dva minuta igre. Sve do završnice prve deonice izabranici Željka Obradovića su držali blagu prednost, ali je ulazak Fakunda Kampaca promenio tok meča...

Timu iz Beograda je definitivno nedostajala uigranost, ali raduje činjenica da je Obradović imao nešto širu rotaciju u odnosu na prvi meč Evrolige protiv Baskonije. Dakle, na terenu su se ovog puta našli i Aleksej Pokuševski i Mario Nakić. Momak koji je došao iz NBA lige dobio je skromnih četiri minuta i za to vreme podelio jednu asistenciju i ukrao jednu loptu. Sa sinom proslavljenog Ive je Partizan već izgledao malo drugačije.

Kiko Huesca/EFE 

Nakić je bio polaznik Realove škole, a sada je dobio priliku da bude starter protiv svog bivšeg kluba. Pokazalo se da je novi krilni igrač Partizana pravi izbor za početak meča. Na terenu je proveo 11 minuta, postigao pet poena, zabeležio dva skoka, jednu blokadu i ukrao jednu loptu. Većinu toga je ostvario u prvih pet minuta prve deonice, dok su ostali igrači pokušali da pronađu ritam. Tako je mladi Nakić dokazao da će Obradović moći da računa na njega u predstojećem periodu, ali je i hrabro započeo ono što je najavio na okupljanju tima, posle beskonačnog broja pitanja o ocu: "Želim da gradim svoju priču u Partizanu".

Ivo Nakić i Željko Obradović

MN Prees 

Po dolasku u Partizan Mario Nakić se susreo sa bezbroj pitanja o ocu, njegovom uspehu i kakav će to uticaj imati na njega. Ipak, to su pitanja koja se ne mogu zaobići jer... Ivo Nakić je ostavio veliki trag u crno-belom dresu. Dok je Željko Obradović bio aktivni igrač zajedno su delili svlačionicu Partizana, a potom su ponovo zajedno, godinu dana posle povlačenja u penziju najtrofejnijeg trenera, osvojili krov Evrope.

To je bila treća titula za Nakića, ali prva za Partizan i Željka Obradovića, pa će ta 1992. ostati večno upamćena, a imena svih igrača urezana posebnim slovima u sećanjima navijača. Nakić je u Humsku stigao 1986. i ostao do 1992, a došao je kao dvostruki osvajač Evrolige sa Cibonom, 1985. i 1986.

Najveći uspeh Partizana desio se tokom ratnih godina. "Zbog sankcija je Partizan kao domaćin igrao u Španiji. Rekao sam sam sebi da ću da odigram tih par meseci i onda da odem. Imao sam 1991. ponudu da idem, ali sam tamo dobio pravu priliku, napravio karijeru, pa sam hteo da budem korektan prema klubu", prisetio se Ivo. Odlazak u Cibonu ni najmanje nije izgledao kao dobrodošlica: "Prva dva meseca sedeo sam u Amadeusu. Niko nije sa mnom hteo ni kafu da popije. Momci su u svlačionici prema meni bili super, ali nakon treninga nisu želeli da se druže. Ne zameram im, danas smo svi dobri".

Ivo je karijeru nakon Partizana nastavio u zagrebačkoj Ciboni, ali se Mario rodio u Beogradu - u kojem je  odrastao. Zbog tih detalja su za njega već godinama zainteresovane i Hrvatska i Srbija, ali je jasno za koga on želi da igra. "Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala. Da, odlučio sam za koga ću igrati, ali objaviću to kad dođe vreme", ispričao je Mario dok je bio član španskog tima, dok je tadašnji selektor Hrvatske Veljko Mršić tvrdio da je Mario bliži Srbiji.

Polubrat Filipa Živojinovića

Instagram 

Majka krila Partizana je Zorica Desnica, bivša verenica tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Iz romanse sa jugoslovenskim sportistom rodio se Filip Živojinović, polubrat igrača Partizana. Filip je danas u braku sa pevačicom Aleksandrom Prijović.

Boba i Zorica su u avgustu 1985. godine dobili sina Filipa, ali kada je čitava Jugoslavija očekivala da će to biti jedan od najzanimljivijih parova u zemlji, došlo je do raskida. Zorica se preselila u SAD i povukla iz javnog života u koji se nije vraćala čak ni nakon što je upoznala Iva Nakića, sa kojim je dobila sina Maria i ćerku Ivu. Ipak, ponovo se pojavila u medijima kada se njen stariji sin Filip ženio pevačicom Aleksandrom Prijović u junu 2018. godine.

Filip i Mario su polubraća po majci, a danas su u izuzetno dobrim odnosima i često se na društvenim mrežama mogu videti njihove zajedničke fotografije.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mario Nakić intervju za MONDO  MONDO/Tijana Jevtić